PROSTOR BIVŠE TVORNICE MIRNAPACK

NOĆNI ŽIVOT SE VRAĆA U ROVINJ Večeras se otvara STEEL, klub osmišljen prema najboljim uzorima iz NEW YORKA

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Razmišljajući o interijeru i trendovima u klubovima, opredijelio sam se za onaj koji je najsličniji klubovima u New Yorku. To znači minimalizam u kombinaciji s najboljim ozvučenjem. Konkretno, i sukladno mojoj vlastitoj filozofiji - naglasi potrebno, izbaci nepotrebno - akcent Steela bit će na uljudnom i educiranom personalu, izvrsnoj ponudi i odličnoj muzici, kaže Tomo in der Mühlen, programski direktor kluba

 

Nakon gotovo petnaest godina tišine, tijekom kojih u Rovinju nije bilo adekvatnog noćnog života, od večeras se to u potpunosti mijenja. Naime, u bivšoj tvornici Mirnapack, nakon dvije godine od početaka radova na uređenju i opremanju prostora, vrata otvara klub Steel koji će na površini od oko 800 četvornih metara moći primiti preko 900 gostiju.

Za tzv. soft opening 2. i 3. svibnja programski direktor kluba Tomo in der Mühlen, široj javnosti poznat kao jedan od sudaca iz prošlih izdanja TV showa "Tvoje lice zvuči poznato", dovodi DJ-a Bizzo (Bolesna braća). Za 18. svibnja najavljuje gostovanje velikih međunarodnih zvijezda, dvojca Ofenbach, za kojeg se već danas traži karta više. Slična situacija, odnosno pomama za ulaznicama vlada i za sve ostale glazbene ikone elektronske glazbe čija gostovanja su najavljena, a kao što su Tiger&Woods, Dimitri from Paris, Joey Negro, odnosno domaće uzdanice R&B Confusion, Tom Tom Club i ostali.

Raw dizajn    

No, osim zbog zabave koja je najavljena i imena koja će tamo nastupiti, klub Steel već na prvu izaziva pažnju i zbog svog izgleda. Prostorom, naime, dominiraju šank i čelična ploča teška nekoliko tona koja je, zajedno s imenom kluba Steel, obješena na jedan od zidova. Ovakav originalan i minimalistički interijer rezultat je promišljanja programskog direktora Tome in der Mühlena, koji ga je pronašao u New Yorku i prenio od tamo u Rovinj.

- Dakle, nije u pitanju industrijski dizajn, čije je vrijeme zakovica i hrđe prošlo, već je riječ o raw dizajnu koji bi se najbliže mogao tumačiti prijevodom sirovo. Naime, razmišljajući o interijeru i trendovima u klubovima, u kojima danas imate više smjerova, opredijelio sam se za onaj koji je najsličniji klubovima u New Yorku. To znači minimalizam u kombinaciji s najboljim ozvučenjem. Konkretno, i sukladno mojoj vlastitoj filozofiji - naglasi potrebno, izbaci nepotrebno - akcent Steela bit će na onom što je važno: uljudnom i educiranom personalu, izvrsnoj ponudi i odličnoj muzici, a ne izgledu poda koji nije u funkciji zabave i dobrog ugođaja u prostoru, kaže Tomo, od kojeg doznajemo i da je, usprkos minimalizmu, dizajn interijera vrlo pažljivo izrađen.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini