NIJE U EURIMA SVE

NEKRETNINA LENKE NOVAK MOŽE SE KUPITI VIRTUALNOM VALUTOM: Slovenka prodaje kuću u Pavićinima za milijun kuna TREĆINA MOŽE I U KRIPTOVALUTI


Nije me strah da ću izgubiti na vrijednosti, jer kriptovaluta može rasti ili padati, ali neće nestati. Ona je konstanta. Kao što dio novca uložite u zlato, a dio u nekretnine, tako ulažete i u ove valute. Vrijednost može padati jedan mjesec, a drugi će rasti. Neću potrošiti sve u jednom mjesecu, imat ću tu valutu, kaže Lenka Novak

Nedavno je na Njuškalu i nekim drugim slovenskim portalima osvanuo oglas u kojem Lenka Novak iz Ljubljane u Pavićinima prodaje kuću od stotinjak kvadrata s okućnicom za 1,1 milijun kuna, odnosno 148 tisuća eura. Oglas kao oglas, ne bi u njemu bilo ničeg posebnog da u samom dnu velikim slovima ne stoji napomena o mogućnosti djelomičnog plaćanja u kriptovalutama.

Intrigira sama činjenica da je Novak spremna primiti dio novca u virtualnoj valuti kojom se trguje i plaća mimo sustava, mimo nadzora središnje banke, uz sav rizik koji takva kupoprodaja nosi.

Novak smo nazvali u Ljubljanu, kaže nam da prodaje kuću jer joj je dosadilo stalno dolaziti na isto mjesto i održavati je, željela bi je se riješiti i početi putovati drugdje.

- Kuću prodajem nekoliko mjeseci, a u oglas sam prije sedam dodala mogućnost plaćanja kriptovalutama. Spremna sam primiti trećinu iznosa u kriptovalutama, prije svega bitcoinu i ethereumu, zato što smatram da su to valute budućnosti. Šoping centar BTC City u Ljubljani najavio je da će se već koncem rujna čak 90 posto robe moći plaćati kriptovalutom. Puno je bankomata za virtualne valute u Sloveniji, u Ljubljani ih je barem desetak. Najmanje deset svjetskih ponuđača izdaje Visa kartice za ovu valutu, među njima i britanski Virex, mimo središnje i klasičnih banaka, kaže nam Novak. Za razliku od Slovenije, u Hrvatskoj je ova vrst plaćanja puno skromnija, bankomata je tek nekoliko u većim gradovima, a jedan je smješten i u Puli, kod bara Bounty. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini