NAJNOVIJEROVINJ: KAŽNJEN 31 UGOSTITELJ

NAKON VIŠEKRATNIH UPOZORENJA VLASNIKU RESTORANA Komunalni redari "digli" stolove i stolice zajedno s gostima


        Reda mora biti. U situaciji kada grad zbog, ogromnog broja turista puca po šavovima i kada su temperature visoke, a živci sve tanji, još i više. Kako god, sezona je na samom vrhuncu i valja nam svima, domaćim i stranim, izdržati. A to izdržavanje pod motom "još malo pa nestalo" nerijetko se i s visokim datumom, sve više koristi i iskorištava. Ugostiteljski stolovi niču poput gljiva poslije kiše, sada se koristi svaki iole slobodan prolaz, kut, dvorište da se ugura, uz one odobrene, barem stolica više. Opravdanja za takvo ponašanje ima i nema.

Onemogućavao prolaz rivom

Gosti traže i ne pitaju kako ni gdje, a domaćima je već muka od vožnje slaloma gradskim ulicama, a sada i sve češće nemogućnosti prilaza svojim kućama i vratima.

S druge strane, dodajmo, i da komunalni redari na dnevnoj bazi obilaze ugostitelje i upozoravaju ih da uklone stolove i stolice. Upozorenje pali na prvu i na drugu, nakon čega više nema spasa od kazne. K tome, kada stol ili više njih sa stolicama ometa i onemogućava prolaz reagira se promptno i bez puno objašnjenja.   Upravo, takva se situacija u večernjim satima na Obali Aldo Negri, tik uz gradsku luku, odvijala u nedjelju navečer, kada su komunalni redati u pratnji zaštitara, "digli" stolice/stolove (a time i goste koji su večerali), i šetačima ponovno osigurali prolaz uz more.

- Nije intencija u špici sezone dizati goste s večere. Međutim, kada ti isti predmeti onemogućavaju prolaz rivom, a vlasnik terase se na sve ranije zamolbe da stolove ukloni oglušuje, moramo i hoćemo reagirati, kaže nam voditelj gradske službe redara Elvis Prenc, pojasnivši i da je vlasnik terase (op. a. Eduard Jakupi/restoran Amfora), kažnjen s iznosom od ukupno 12 tisuća kuna. ( Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam