DOBRA SEZONA

NAGRAĐENI NAJBOLJI IZNAJMLJIVAČI OPĆINE MEDULIN. Direktor TZ-a Crnobori: Po broju ostvarenih noćenja najbolja smo općina u Hrvatskoj!

| Autor: Marcello ROSANDA
Najiznajljivači i direktor Enco Crnobori

Najiznajljivači i direktor Enco Crnobori


U Medulinu su jučer dodijeljene nagrade najboljim iznajmljivačima u toj općini, a to su Karl Johan Bartl u Medulinu, Ivan Piplica iz Premanture, Marija Božić iz Pomera te Alenka Deković u Banjolama. Najbolja iznajmljivačica u Vinkuranu je Matilda Debeljak, a u Pješčanoj Uvali Davor Barbić. Kao najbolji iznajmljivači nagrade su jučer dobili i Fabian Marc Gawlik iz Valbonaše i Branislav Đorđević iz Vintjana.

- Sezona iza nas bila je vrlo zahtjevna i nepredvidiva. Siguran sam da u lipnju ove godine ne bih bio rekao da ćemo ostvariti brojke koje smo ostvarili. Planirali smo da ćemo ostvariti oko 65 posto noćenja u odnosu na 2019. godinu, a stigli smo do 85 posto. S današnjim danom realizirali smo više od 2,3 milijuna noćenja. Još uvijek kod nas boravi oko stotinjak gostiju, a otvoreni su hotel Belvedere i Grand kamping Kažela. Dobre su i najave za naredne mjesece kada kreću pripreme inozemnih i domaćih sportaša. Po broju ostvarenih noćenja najbolja smo općina u hrvatskoj, a ukupno smo treći, kazao je direktor medulinske Turističke zajednice Enco Crnobori koji je usput čestitao Rovinju i Poreču na njihovim rezultatima.

U strukturi gostiju u općini Medulin prednjačili su Nijemci (40 posto), slijede Austrijanci i Slovenci, a povećan je bio i broj domaćih gostiju. U strukturi noćenja kampovi čine oko 37 posto, slijedi privatni smještaj s 33 posto ostvarenih noćenja, osam posto noćenja realizirano je u hotelima.

- Vi ste ti koji radite direktan marketing, u direktnom ste kontaktu s gostima. Oni koji borave kod vas često dovedu i svoje prijatelje, a budući da ostvarujete čak 33 posto ukupnog broja noćenja, vrlo ste važni, poručio je Crnobori nagrađenim iznajmljivačima.

Oni su tradicionalno dobili 1.500 kuna i skulpturu Šan Pjera, zaštitnog znaka Medulin Rivijere. Čestitke nagrađenim iznajmljivačima uputio je i načelnik Općine Ivan Kirac, poručivši onima koji nisu ove godine dobili nagradu da imaju šanse sljedeće. Uvjeren je da će kad prođe pandemija i situacija u općini Medulin biti bolja. U to je uvjeren i Enco Crnobori, koji kaže da je ovoga ljeta na Medulin Rivijeri bilo dosta gostiju koji su došli prvi put, i vjeruje da će se vratiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini