OVE NEDJELJE

Motovun kroz priču mletačkog podestata Marca

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
Podestat Marco u Motovunu

Podestat Marco u Motovunu


Turistička zajednica Općine Motovun u nedjelju 21. lipnja s početkom u 14 sati organizira kostimirani stručni razgled starogradske jezgre Motovuna pod nazivom "Doživi Motovun".

U pratnji mletačkog podestata Marca, koji govori u prvom licu, posjetitelji mogu poslušati priču o povijesti Motovuna iz vremena Mletačke republike, koja je Motovunom vladala više od 500 godina. U Markovu priču uključena su i ranija vremena.

U ulozi mletačkog podestata Marca pojavljuje se turistički vodič Dean Prodan, a kostimirana vođenja "Doživi Motovun" održavat će se svake druge nedjelje sve do sredine rujna. Razgled je organiziran na hrvatskom jeziku, a u slučaju potrebe bit će održan i na engleskom jeziku.

Mjesto okupljanja je kod gornjeg groblja u Motovunu, na samom ulazu u starogradsku jezgru. Prethodna najava nije potrebna, a cijena paketa koji uključuje stručno vođenje i sadržaje projekta "Doživljaj Motovuna" (obilazak motovunskih zidina, galerija i posjet galeriji "Pet kula") iznosi 40 kuna po osobi, a za djecu i mlade od 7 do 18 godina cijena je 20 kuna. Za mlađe od sedam godina vođenje je besplatno.

Kostimirano vođenje "Doživi Motovun" je sadržaj projekta "Doživljaj Motovuna!" kojim se prikupljaju sredstva za ulaganje u održavanje motovunske baštine i njezino obogaćivanje novim sadržajima kako bi svaki novi dolazak posjetiteljima postao novi, drukčiji, još bolji doživljaj Motovuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini