PAZIN

Mladen Grdović razgalio srca posjetitelja pazinskog Rima

| Autor: M. RIMANIĆ
M. RIMANIĆ

M. RIMANIĆ


Grdović je nebrojeni put u svojoj karijeru pokazao da je izvanredan zabavljač, ali i da su organizatori ove velike pučke fešte pogodili ukus publike koja je s oduševljenjem pratila nastup

Rim u Pazinu prati i velika pučka fešta, najveća u središnjoj Istri, pa je tako bilo i ove godine. U subotu, drugi dan za Rimom, na središnjem gradskom trgu organizator, Grad Pazin, priredio je bogat kulturno – zabavni program koji je u 19.30 sati već tradicionalno otvorila Limena glazba Pazin koja je ove godine u goste svom gradu dovela Zagrebački orkestar ZET-a.

Nakon za slušanje ugodnih aranžmana popularne glazbe u izvedbi jednog od najboljih zagrebačkih puhačkih orkestara pozornica je predana mladim pjevača s festivala Mali veliki mikrofon, a u smiraj dana atmosferu je zagrijao uvijek živahan The Night Express band. Već zahuktalu zabavu rasplamsao je Mladen Grdović koji je do kasnih sati zabavljao oduševljenu publiku. S prvim taktovima Grdovićeve grupe "Romantik" s popularnim je pjevačem zapjevala publika i tako je bilo cijelog koncerta. Nizali su se Grdovićevi hitovi, a u pauzama između pjesama nasmijavao je publiku šalama i dosjetkama na vlastiti račun. Grdović je nebrojeni put u svojoj karijeru pokazao da je izvanredan zabavljač, ali i da su organizatori ove velike pučke fešte pogodili ukus publike koja je s oduševljenjem pratila nastup. Zabavni program na trgu pratila je bogata ugostiteljska ponuda, a kao i prethodnih godina tu je bio i lunapark s napravama za zabavu najmlađih. Osim na središnjem trgu brojni pazinski ugostitelji organizirali su zasebne sadržaje u svojim objektima neki uz DJ-a, a ljubitelji žive svirke, željni dobrog rock'n rolla mogli su uživati na Trgu Kristijana Ladavca uz grupu TTRT.

Nekada se za Rim održavao najveći sajam u Istri. Nekada su se o velikim svetkovinama redovito održavali sajmovi pa tako i za Rim u Pazinu. Zanimljivo je da je prvi sajam nakon Drugog svjetskog rata u Pazinu održan upravo u povodu Rima, a održan je 6. kolovoza 1946. čime je ujedno obnovljena, za vrijeme rata prekinuta tradicija, da se pazinski sajam održava prvog utorka u mjesecu. Naime, dopuštenjem Carskog namjesništva u Trstu iz 1892. u Pazinu se od siječnja do srpnja te u studenom i prosincu sajam održavao svakog prvog utorka u mjesecu, a u kolovozu, rujnu i listopadu prema svetkovinama. Da bi se pomirila kršćanska svetkovina i tradicija prvi sajam u socijalističkom Pazinu, iz ideoloških razloga, nije održan baš na sam dan Rima, 2. kolovoza, već 6. kolovoza, prvog utorka u mjesecu kolovozu. Ova će se situacija ponoviti ove godine, jer Rim je proslavljen 2. kolovoza, a sajam će se održati sutra, u utorak 6. kolovoza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater