POSTROŽENI NADZOR

Migranti kroz Hrvatsku idu za Sloveniju, a RH zatvara pogranične policijske postaje u Buzetu i Bujama: U VELIKOJ AKCIJI SLOVENSKI POLICAJCI ZATEKLI 400 MIGRANATA U ILEGALNOM PRELASKU GRANICE!

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Talijani prevozili migrante iz Bangladeša i Pakistana (www.policija.si)

Talijani prevozili migrante iz Bangladeša i Pakistana (www.policija.si)


Dok u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske razmišljaju o racionalizaciji u policijskim redovima, ukidanju pograničnih policijskih postaja Buzet, Buje, moguće i Čabar te Pregrada, i uspostavljanju ispostava, Slovenija je pooštrila nadzor državne granice s Hrvatskom.

Tijekom jednotjednog pojačanog nadzora na području šest policijskih uprava koje graniče s Hrvatskom - Novo Mesto, Ljubljana, Koper, Murska Sobota, Celje i Maribor, zatečeno je čak 397 osoba koje su ilegalno prešle državnu granicu. Većina migranta su državljani Afganistana, Bangladeša i Pakistana.

Najviše ilegalnih prelazaka državne granice policijski službenici otkrili su na području Policijske uprave Koper (201), Novog Mesta (93) i Ljubljane (56). Privedeno je deset stranaca i dvoje slovenskih državljana koji su osumnjičeni da su prevezli strance ili im nudili pomoć u ilegalnom prelasku državne granice.

U pooštrenoj kontroli sudjelovalo je ukupno 2.187 policajaca, uz policijske službenike iz svih šest policijskih uprava gdje se provodio nadzor, sudjelovali su među ostalim i policajci iz specijalne jedinice policije, vodiči službenih pasa, zrakoplovna policijska jedinica i operateri dronova.

Slovenska policija navodi također da se sve više krijumčara migranata opire uhićenju i prilikom bijega dovodi u opasnost i migrante.

Povezane vijesti

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of