u sklopu projekta Eduzaab

MEDULIN: Online predavanje o srednjovjekovlju i istarskim komunama

| Autor: Anđelo DAGOSIN
Medulin (Arhiva)

Medulin (Arhiva)


Udruga Mutila nastavlja sa serijom online povijesno-putopisnih predavanja. Prvo, "Tragovi ranog i razvijenog srednjeg vijeka, će se održati u petak, a drugo, "Zlatno doba istarskih gradova", u subotu. Oba predavanja počinju u 18 sati, a predavač je povjesničar Ian Tataj.

Predavač će prenijeti saznanja o Istri u "mističnom i mračnom" srednjem vijeku, o izgubljenim i zaboravljenim mjestima, te nestalim realnostima. Bit će govora o razdoblju kada su istarski gradovi bili neovisne, slobodne komune, koje možemo smatrati njihovim zlatnim dobom. "Putujte s nama od dvoraca do gradova, od kunfina do kunfina, raskrižjima na kojima su se susretali mletački lav, patrijarhalni križ, i svetorimski orao", poručuju organizatori.

Predavanje će se održavati preko alata BigBlueButton ulaskom na link https://demo.bigbluebutton.org/gl/edu-qgo-cim-pjv pet minuta prije početka predavanja. Potrebno je samo upisati ime i prezime pri ulasku, škljocnuti na oznaku "Join" i zatim isključiti opciju za vlastiti mikrofon. S predavačima se može komunicirati putem chat funkcije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater