Krnički điri 

MARČANA Utrka u petak u 20 sati na istočnoj obali Istre

Utrka će se održati u petak 18. lipnja s početkom u 20 sati na županijskoj cesti Krnica - Krnički Porat. Osim glavne utrke, organizirat će se i utrka za osnovnoškolce pod nazivom Krnički điri ZDOLU, ali i za najmlađe pod prigodnim imenom Krnički điri MIĆI

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Krnički porat

Krnički porat


Jučer je u Krničkom Portu, odnosno luci Krnica, na brodici uključenih partnera Krnica Boat Excursions, u laganom obilasku uvale, održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljena utrka pod nazivom Krnički điri ZGORU koja će se održati u petak 18. lipnja s početkom u 20 sati na županijskoj cesti Krnica - Krnički Porat. Osim glavne utrke, organizirat će se i utrka za osnovnoškolce pod nazivom Krnički điri ZDOLU, ali i za najmlađe pod prigodnim imenom Krnički điri MIĆI.

Prijave isključivo on line

Prema riječima organizatora Erika Lukšića iz IstraRuna, najmlađi trkači će trčati 100 metara, učenici od 1. do 4. razreda 200 metara, dok će najstariji školarci istrčati 500 metara. Glavna utrka je dužine 4,5 kilometara i, kao što joj i sam naziv kaže, nešto više od 2 kilometra teče se 'zgoru' u brdo, a isto toliko 'zdolu'! Sve će natjecatelje u samom cilju čekati okrjepa, ali također i friška riba s gradela u organizaciji naših vrijednih ribara.

- Važno je napomenuti da će svježa riba s gradela uz piće po izboru biti uključena u iznos kotizacije koja iznosi 30 kuna. Ribe će osigurati San Mauro, Nikolina ribarski obrt i Ribarski obrt Robi Maurel. Start i cilj utrke nalaze se uz more u Krničkom Portu i sukladno važećim mjerama, dozvoljeno je isključivo 50 prijava putem službenih stranica runeatdrink.eu gdje svi natjecatelji moraju ostaviti osobne podatke, uključujući broj telefona i mail adrese. Sve će nadzirati četiri redara, a svi će sudionici biti upoznati s epidemiološkim mjerama prilikom prijave. Trkačima ćemo izmjeriti temperaturu prije starta i ukoliko netko ima preko 37,2 C biti će udaljen iz utrke. Budući je duljina trase kraća od 5 kilometara, predviđeno vrijeme trajanja utrke je tridesetak minuta, rekao je Lukšić i naglasio da su se organizatori potrudili da se trči po hladu.

Vrijedne nagrade

Za ukupnog pobjednika ili pobjednicu utrku osiguran je poklon paket s kolutom sira sponzora Vesna Loborika, dok će za prva tri plasirana u muškoj i ženskoj konkurenciji biti osigurana boca maslinovog ulja Oio Vivo i buteljka vina Siljan.

Organizatori uvjeravaju da organizaciji svih aktivnosti pristupaju odgovorno i savjesno te želimo tako i

nastaviti. A organizatori su ISTRun j.o.o. koji se specijalizirao za organizaciju događanja koji spajaju sportske aktivnosti i promociju lokalnih zajednica; zatim Turistička zajednica Općine Marčana i Općina Marčana koji pozdravljaju ovakav tip događaja na svom području. Partneri i sponzori manifestacije su: OŠ Marčana, OŠ Vladimira Nazora u Krnici, Dječji vrtić "Vrtuljak" Marčana, Krnica Boat Excursions, Vesna sir, Oio vivo ekstra djevičansko maslinovo ulje i Vina Siljan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater