NAJNOVIJEKAŠTELIR-LABINCI

MALA MJESTA S VELIKIM AMBICIJAMA Odlučili smo se za podizanje turističkog standarda

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ

Ove godine očekuju se još bolji rezultati, a takva očekivanja proizlaze iz ostvarenog turističkog prometa u prva četiri ovogodišnja mjeseca, kada je ostvareno čak 54 posto noćenja više nego u istom lanjskom razdoblju

 

- Općina Kaštelir-Labinci ulazi u novu turističku sezonu s vizijom profiliranja prepoznatljive turističke mikro-destinacije, rekla nam je Romina Sinosich iz ovdašnje Turističke zajednice najavljujući zanimljiva ljetna događanja u mjesecima koji slijede.

- Naš najveći temeljni resurs i potencijal su lokalni, direktni i indirektni sudionici turističke ponude, kao i proizvođači autohtonih proizvoda. Suradnjom kroz javno-privatno partnerstvo, a s obzirom na rastući trend turističkih dolazaka i sve bolju kvalitetu ponude smještajnih kapaciteta, zajedno radimo na kvaliteti i nadopuni turističke ponude, a TZ kao desna ruka općinske uprave partner je u strategijskom planiranju razvoja naše općine u perspektivnu turističku mikro-destinaciju", rekla je Sinosich.

Stalni rast smještajnih kapaciteta

Posljednjih godina ova općina bilježi stalan rast turističkih smještajnih kapaciteta, a sukladno tome, i porast broja noćenja i turističkih dolazaka. Ovdašnjih 367 registriranih iznajmljivača raspolaže s ukupno 404 turistička objekta i u njima ukupno 1.916 ležajeva, a prošlogodišnjih 77.000 ostvarenih noćenja prebačaj je od 9 posto u odnosu na prošlu godinu. Ove godine očekuju se još bolji rezultati, a takva očekivanja proizlaze iz ostvarenog turističkog prometa u prva četiri ovogodišnja mjeseca, kada je ostvareno čak 54 posto noćenja više nego u istom lanjskom razdoblju. Lani je također u ovoj općini turistima bilo na raspolaganju 35 posto više kreveta nego godinu ranije, a predlanjski broj noćenja lani je dosegnut već 10. rujna. Hoće li ove godine to biti još ranije?

Da tako bude, Turistička zajednica u suradnji s Općinom i drugim pružateljima turističkih usluga trudi se postići na dva načina: poboljšanjem turističke infrastrukture, i stvaranjem sadržaja i događaja koji goste motiviraju na dolazak i boravak. Od lanjske do ovogodišnje turističke sezone na području općine Kaštelir-Labinci asfaltirano je nekoliko prometnica u dijelovima naselja u kojima se nalaze smještajni objekti, uređeno je fitness-vježbalište na otvorenom, osposobljene su četiri javne slavine s pitkom vodom (a doskora će još četiri) na kojima se okrepljuju šetači i biciklisti, tako da uređenje i unapređenje ambijenta u kojima turisti borave predstavlja stalnu aktivnost općinske uprave u sklopu komunalnog opremanja i izgradnje. Vjerojatno dogodine u Kašteliru će se, do sadašnjeg prostora Turističke zajednice, urediti novi turistički info-centar, za kojeg se upravo izrađuje projektna dokumentacija.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam