održan sastanak

LABINŠTINA KREĆE U BORBU PROTIV DIVLJIH SVINJA. Evo što će se poduzeti

| Autor: Branko Biočić
Ilustracija

Ilustracija


Kako je nedavno i najavljeno da će se krajem mjeseca održati radni sastanak gradonačelnika Valtera Glavičića s predstavnicima lovačkih društava koje djeluju na području grada Labina, održan je sastanak na temu rješavanja problema sve veće pojave crne divljači, odnosno divljih svinja u naseljenim područjima.

Sastanku su uz gradonačelnika prisustvovali predsjednik Lovačkog društva „Kamenjarka“ Labin, Roberto Gobo, predsjednik lovačkog društva „Balotin“ Vinež, Branko Zulijani te lovočuvar društva „Kamenjarka“; Miljenko Hrvatin. Uz jasno istaknute probleme i obraćanja sugrađana prema Gradu Labinu kako bi se problem nastojao riješiti, zajedničkim će i konkretnim potezima članovi lovačkih društava te Grada Labina nastojati utjecati na smanjenje šteta nastalih sve većim brojem divljači.

Tako su dogovoreni konkretni koraci te će lovačka društva uz financijsku pomoć Grada Labina dobaviti veći broj repelenata, odnosno sredstava za odbijanje divljači te električnih pastira koji će biti ponuđeni sugrađanima za zaštitu većih poljoprivrednih nasada.
Jednako tako, u narednom periodu, a sukladno i dobivenom nalogu Ministarstva poljoprivrede kreće se s pojačanim odstrjelom divljih svinja na labinskom području. Za sve dodatne informacije zainteresirani mogu kontaktirati lovočuvara Miljenka Hrvatina na broj 098 254 822.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater