LABINSKA OBILAZNICA

LABIN: Rekonstrukcija Pulske ulice iduće godine

| Autor: Branko BIOČIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Vijećnik Gradskog vijeća grada Labina Daniel Mohorović (SDP) na prošloj sjednici Vijeća postavio je vijećničko pitanje da li je realno očekivati da će se rekonstrukcija državne ceste D66 - Pulska ulica u naselju Starci koja je labinska obilaznica, obaviti tijekom 2020. godine

- Budući da Hrvatske ceste još uvijek nisu pokrenule postupak otkupa zemljišta za rekonstrukciju dionice državne ceste D66 - Pulska ulica ne postoji mogućnost da Hrvatske ceste ove godine provedu postupak javne nabave za odabir izvođača radova i da započnu s radovima na rekonstrukciji ove ulice. Kod ovog projekta smanjenje je u cijelom planiranom iznosu od 187.500 tisuća kuna. Očekuje se da će se krajem godine pokrenuti postupak javne nabave, ali radovi su mogući tek početkom iduće, rekao je Mohorović pozivajući se na prve izmjene i dopune Programa pripreme i građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture i građevina javne namjene za 2019. godinu s projekcijom za 2020. i 2021. godinu.

Odgovorila je Anamarija Lukšić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju te ustvrdila da, što se tiče Pulske ulice, formalno-pravno sporazum između Hrvatskih cesta, Grada Labina i TD-a Vodovod Labin d.o.o. koji sudjeluje u dijelu vodovoda i kanalizacije, je potpisan i rokovi su regulirani, ali je iz objektivnih razloga, odlazak djelatnika u mirovinu i preuzimanje poslova od strane nove djelatnice, došlo do određenog usporavanja kod rješavanja imovinsko-pravnih poslova, tako da se održavanje prvog zajedničkog sastanka očekuje tijekom ovog mjeseca. Potpisanim sporazumom su sve troškove oko otkupa zemljišta, kao i troškove pješačke staze, preuzele na sebe Hrvatske ceste, a Grad Labin sudjeluje samo u dijelu sufinanciranja javne rasvjete i to u dijelu koja izlazi van trase ceste.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater