RAZNOVRSNA PREHRANA UVODI SE U ŠKOLSKE

LABIN Počele kuharske radionice LAG-a Istočna Istra "Domaće od malih nogu"

| Autor: Branko BIOČIĆ

U srijedu je u prostorijama Edukacijskog gastronomskog centra Istre započela radionica u sklopu projekta "Domaće od malih nogu" koje zajednički provode lokalne akcijske grupe Istarske županije. Prva u nizu radionica održana je za kuharsko osoblje osnovnih škola sa područja partnera LAG-a "Istočna Istra".

Radionica je održana pod vodstvom jednog od najboljih hrvatskih kuhara Davida Skoka. Sudjelovalo je 12 polaznika iz škola "Ivo Lola Ribar" Labin, "Matija Vlačić" Labin, "Vladimira Nazora" Potpićan, "Ivan Goran Kovačić" Čepić i "Ivana Batelića" Raša. Za istaknuti je veliko zadovoljstvo i zainteresiranost kuharskog osoblja održanom edukacijom te izvrsnu prezentaciju pripreme jela. Pripremala su se inovativna jela koja ne predstavljaju preveliki izazov za pripremu u većim količinama, sa ciljem uvođenja raznovrsnije prehrane bazirane na lokalnim namirnicama i proizvodima u odgojno-obrazovne ustanove. Cilj edukacija je i podizanja svijesti o vrijednostima i važnostima korištenja i konzumacije lokalnih namirnica i proizvoda te najoptimalnijih načina njihove pripreme s ciljem očuvanja nutritivnih vrijednosti te posljedično promicanje zdravijih načina prehrane.

U četvrtak je nastavljena radionica za kuharsko osoblje osnovnih škola pod vodstvom chefa Robeta Perića, a slijedeći tjedan održati će se radionice za kuharsko osoblje dječjih vrtića sa područja LAG-a "Istočna Istra" i to za DV "Pjerina Verbanac", "Gloria" Labin, "Kockica" Kršan i "Mali medvjed" Pićan. Projekt se financira iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020 s provedbom je započeo u travnju ove godine, a trajati će do travnja 2021. godine.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum