MJERE FUNKCIONIRAJU

KORONAVIRUS UŠAO U DVA ISTARSKA VRTIĆA Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo kaže da nema mjesta panici. "Ova situacija nije ništa izvanredno. Bilo je realno za očekivati da će se INFEKCIJA KAD-TAD POJAVITI"

| Autor: Patricija SOFTIĆ, Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Vrtić Zvjezdice u pulskoj Šijani/Aleksandar Stojanović (Milivoj MIJOŠEK)

Vrtić Zvjezdice u pulskoj Šijani/Aleksandar Stojanović (Milivoj MIJOŠEK)


Odgajateljica u Dječjem vrtiću Zvjezdice u Koparskoj ulici u Puli pozitivna je na koronavirus, zbog čega se trenutno u samoizolaciji nalazi 18-ero djece iz jedne vrtićke skupine koja su bila u direktnom kontaktu s njom. Potvrdila nam je to ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević, naglasivši da vrtić normalno funkcionira i sve ostale skupine redovno pohađaju vrtić.

Ulazak zaraze u predškolsku ili školsku ustanovu nešto je čega se mnogi roditelji pribojavaju. Nakon pojave zaraze u jednom vrtiću u Splitsko-dalmatinskoj, a zatim i Primorsko-goranskoj županiji, u zadnjih tjedan dana ovaj je neslavni niz nastavila i Istarska županija. Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović rekao nam je da pulski vrtić nije jedini u kojem se ovih dana pojavila zaražena osoba.

- Prekjučer poslijepodne stigao je pozitivan nalaz i za ravnateljicu Dječjeg vrtića u Vrsaru koja se zarazila iz obiteljskog kruga kontakata. Samoizolacija je određena za pet članova tehničkog osoblja vrtić, kazao je Stojanović.

- Ne želimo dizati paniku i govoriti o nekakvom drugom ili trećem krugu bolesti na jesen i zimu, jer je ona cijelo vrijeme prisutna, ali svjesni smo da do komplikacija može doći u tom hladnijem periodu kad ima i dosta drugih virusnih infekcija.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum