MANJADVORCI

Konjičkom klubu Istra odobren projekt "Na leđima konja do zdravih životnih navika": Uz jahanje uključeno i predavanje o blagodatima jahanja

| Autor: Glas Istre
"Aktivnostima pomoću konja" uči se i samostalnom jahanju

"Aktivnostima pomoću konja" uči se i samostalnom jahanju


Konjički klub Istra iz Manjdavorci provodi projekt pod nazivom "Na leđima konja do zdravih životnih navika" koji je sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta kroz program poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini.

- Svaki sport pa tako i konjički je zapravo socijalna vještina pomoću koje se vježba gubitak, ali svakako i pobjeda! S obzirom na velik broj prijava koji je pristigao, ponosni smo što je Ministarstvo prepoznalo vrijednosti kluba i samog programa te odabralo naš projekt za sufinanciranje, ističu iz KK Istra.

Predmetni program jedna je od planiranih "Aktivnosti pomoću konja/terapijskog jahanja" te uključuje i predavanja o blagodatima jahanja koje bi se održalo na Ranchu Barba Tone 22. i 23. listopada.

Cilj projekta je poticanje na amatersko bavljenje konjičkim sportom djece i mladih od 8 do 25 godina te unaprjeđenje kvalitete života i zdravlja osobama s poteškoćama u razvoju svih dobnih skupina. Podražaji koji jahačevo tijelo prima tijekom kretanja konja stimuliraju jahača na pravilno kretanje nogu i trupa što je od izuzetne važnosti za osobe s motoričkim poremećajima.

- Kad govorimo o "aktivnosti pomoću konja" govorimo zapravo o procesu svjesno organizirane aktivnosti koja podiže jahačevo samopouzdanje, motivaciju i rad mišića čime se ostvaruje psihološki uspjeh te se potiče pozitivan emocionalni i mentalni doživljaj. Osim toga, "aktivnostima pomoću konja" uči se i samostalnom jahanju, pojašnjavaju iz Kluba.

Program je besplatan za krajnje korisnike odnosno za sve sudionike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom