VODNJAN

Komemoracija uz spomenik na Spinuzi

| Autor: Anto BABIĆ
(A. BABIĆ)

Kod spomenika na lokaciji Spinuzi jučer je održana prigodna komemoracija na 77. godišnjicu pogibije 16 mladih partizana - rovinjskih Talijana, 12 imena poznatih osoba te četiri čija imena nisu bila poznata. Predsjednik županijske Udruge antifašističkih boraca i antifašista, Branko Oplanić održao je kraći govor. S obzirom na epidemiološke mjere mogli su nazočiti samo po dva predstavnika udruga iz Vodnjan, Rovinja i Pule, predsjednik Društva "Josip Broz Tito" Vodnjan - Svetvinčenat Milan Orlić te dogradonačelnik Grada Vodnjan, Enea Codacci.

Tom prigodom postavljeno je cvijeće, vijenac i svijeće uz spomenik. Predsjednik ŽUAB-a Oplanić podsjetio je da je na ovom mjestu stradalo od puščanih metaka nacističke vojske 16 partizana. Te žrtve nikada se ne smiju zaboraviti.

Enea Codacci, donačelnik Grada Vodnjana naglasio je važnost obilježavanja ovakvih važnih događaja iz naše povijesti i očuvanja tekovina antifašističke borbe. Podsjetio je na gotovo legendarnog Antona Ferlina koji je u međuvremenu preminuo u vrijeme početka epidemije izazvane korona virusom.

Minutom šutnje nazočni su odali počast svim poginulim borcima iz Istre za slobodu Hrvatske u Drugom svjetskom ratu te u Domovinskom ratu


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater