VIŠE POŽARA U ISTRI

FOTO I VIDEO / NA TERENU 80 VATROGASACA, TRI KANADERA I DVA AIR TRACTORA: Požar u Peroju lokaliziran, još traje borba s požarima kod Muntića i kod Juršića

| Autor: Marcello ROSANDA


Danas u Istri gori na više lokacija - jedan požar otvorenog prostora je kod Muntića prema Valturi u blizini Zračne luke, drugi kod Juršića prema Svetvinčentu i treći kod Peroja. Požar je zahvatio područje trave i bjelogorice.

Trenutna opožarena površina oko Muntića prema Valturi je oko 20 hektara.

- Gašenje požara otežava jaka bura. Na intervenciji gašenja sudjeluje oko 80 vatrogasaca s 30-ak vatrogasnih vozila, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

- Požar u Peroju je pod kontrolom, bit će u redu. Ovaj u Muntiću je sada u povoljnijem stanju, a uz pomoć kanadera će biti svladan. Još je jedan požar u Bijažićima i Bibićima. Na terenu su skoro sve snage vatrogasnog područja Pula.

U pomoć je pristiglo pet ekipa iz Rovinja, jedna ekipa iz Pazina i jedna iz Buzeta. Stigla su nam i dva kanadera, a vjerojatno će doći i treći, no to još nije sigurno. Stradalih nema, kuće nisu ugrožene, struja je na nekim djelovima iskopčana, a cesta između Savičente i Juršića je zatvorena, rekao je Kozlevac.

Vatra je zahvatila područje trave i bjelogorice, no i nešto poljoprivrednih površina.

- Izgorjeli su nam maslinici i vinogradi kod Muntića, rekli su nam mještani.

USKORO OPŠIRNIJE

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Kanader puni rezervoare vodom na plaži Barbariga (Snimio Vedran Bunić)

Foto

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter