VODNJAN

Jubilarna 10. akcija eko aktivista grada Vodnjana ČISTIT ĆE SE PODRUČJE FONDOLA

Okupljanje svih zainteresiranih predviđeno je ispred benzinske postaje Petrol u Vodnjanu, u 8.30 sati. Broj sudionika koji prisustvuju akciji može biti najviše 20 osoba, a svi zainteresirani dolazak mogu potvrditi na ekoaktivisti1@gmail.com

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Eko akcija u Vodnjanu

Eko akcija u Vodnjanu


U subotu, 29. siječnja eko aktivisti Grada Vodnjana provest će radnu akciju čišćenja okoliša na području Fondola u suradnji s Gradom Vodnjanom i komunalnim poduzećem Contrada. Okupljanje svih zainteresiranih predviđeno je ispred benzinske postaje Petrol u Vodnjanu, u 8.30 sati. Broj sudionika koji prisustvuju akciji može biti najviše 20 osoba, a svi zainteresirani dolazak mogu potvrditi na ekoaktivisti1@gmail.com. Svi koji se budu odazvali moraju sa sobom ponijeti masku.

Svim sudionicima bit će osigurane zaštitne rukavice i vreće za skupljanje otpada. Na licu mjesta odvajat će se otpad kako bi se smanjili troškovi zbrinjavanja, jer će po dovršetku i punjenju kontejnera djelatnici Contrade otpad odvesti u reciklažno dvorište. Također, djelatnici ovog komunalnog poduzeća pomoći će eko aktivistima na način da će rezati grane da bi volonteri uopće mogli doći do otpada kojeg je u međuvremenu "sakrilo" zelenilo.

Inače, deseta je to eko akcija vodnjanskih eko aktivista u nešto manje od godinu dana otkako postoje. Idejna pokretačica je Cinzia Boljun Papić, a odmah joj se pridružila i Barbara Šarić. Danas okupljaju desetak volontera koji se odazivaju prema mogućnostima. Treći gotovo stalni član vodstva je i Kristina Granić.

- Pozivamo sve zainteresirane osobe koje žele pridonijeti čišćem okolišu da nam se pridruže, a također i sponzore koji su voljni pokriti troškove kojih neminovno ima. Mi svi radimo volonterski, ali treba platiti kontejner, odvoz prikupljenog otpada, potreban materijal i ostalo, rekla nam je Boljun Papić.

Odaslala je i poruku - Odvajajte i pravilno odlažite otpad! Koristite spremnik (jedno pražnjenje = 12 kuna) i odvezite otpad u Reciklažno dvorište Vodnjan. Besplatno je!

- Za čišćenje divljih odlagališta troši se ogroman novac iz proračuna koji bi se mogao koristiti u druge svrhe. Osim toga, divlja odlagališta zagađuju prirodu i podzemne vode. Sramotno je uništavati okoliš! Ako se svi odgovorno ponašamo, naš okoliš će biti čist, zdrav, uredan i lijep, poručila je u ime svih eko aktivista grada Vodnjana te je zamolila građane da poštuju sav njihov uloženi trud te da ne uništavaju okoliš neodgovornim postupanjem s otpadom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini