IZLAZNOST SAMO 21 POSTO

Izbori za vijeća labinskih mjesnih odbora: U SVIH SEDAM MO-a Pobijedio IDS

| Autor: Branko BIOČIĆ
Tek 20 posto Labinjana biralo je svoje predstavnike u mjesnim odborima (Arhiva)

Usporedno s parlamentarnim izborima, u Labinu su u nedjelju održani i izbori za vijeća gradskih mjesnih odbora. U svih sedam mjesnih odbora uvjerljivu je pobjedu odnio IDS.

U Mjesnom odboru Kapelica od 850 glasača izboru je pristupilo njih 266, a nevažećih je bilo 20 listića. Lista IDS-a nositelja Elvisa Diminića koja je bila jedina u tom Mjesnom odboru dobila je 246 glasova pa će Vijeće u Kapelici činiti Elvis Diminić, Oreste Franković, Ivan Peršić, Vesna Šumberac i Ivan Kiršić, svi iz IDS-a.

U Mjesnom odboru Kature od 2.166 glasača izborima je pristupilo njih 304. Lista IDS-a nositeljice Irene Smoković dobila je 161 glas, a lista SDP-a koju je nosila Graciela Milevoj 137 glasova. Nevažećih listića bilo je šest. U Vijeće Mjesnog odbora Kature izabrani su Irene Smoković, Dorino Rajković, Tijana Kocijel, Giuliano Milevoj (svi IDS) te Graciela Milevoj, Valdi Gobo i Ferzeta Okanović (svi SDP).

U Mjesnom odboru Labin Donji od 2.753 birača na glasovanje je izašlo njih 387. Lista HDZ-a nositelja Zvonka Jajčevića dobila je 38 glasova, lista IDS-a nositelja Alena Vozile dobila je 216 glasova, a lista SDP-a koju je nosio Ifet Bešić 127 glasova, dok je šest listića bilo nevažećih. U Vijeće Mjesnog odbora Donji Labin ušli su Alen Vozila, Antonela Pamić, Dean Nestorović, Sakib Trumić i Darijan Čekada iz IDS-a te Ifet Bešić i Nevenka Belušić iz SDP-a.

U Mjesnom odboru Labin Gornji od 1.318 glasača izborima je pristupilo njih 282, dok je nevažećih listića ovdje bilo pet. Lista HDZ-a nositelja Mirana Gortana dobila je 16 glasova, lista IDS-a nositeljice Alenke Verbanac 186, a lista SDP-a nositeljice Katarine Filipović 75 glasova. U vijeće mjesnog odbora ovdje su izabrani Alenka Verbanac, Mauro Čekada, Fabio Juričić i Velda Brezac iz IDS-a te Katarina Filipović iz SDP-a.

U Mjesnom odboru Rabac bilo je upisano 1.309 birača, a glasovalo je njih 377. Lista IDS-a nositelja Paula Načinovića dobila je 277 glasova, a SDP-a nositelja Safeta Kahrimana 82. Nevažećih listića bilo je 18. U Vijeće su ušli Paulo Načinović, Elizabeta Derosi, Smiljan Popov i Matea Tireli iz IDS-a te Safet Kahriman iz SDP-a. U Mjesnom odboru Ripenda bilo je upisano 219 birača a glasovalo je njih 91. Nevažećih je bilo 11 listića. Lista IDS-a nositeljice Alis Kovačec Martinović dobila je 80 glasova pa su u Vijeće Ripende ušli Alis Kovačec Martinović, Roberto Knapić, Dino Dušman, Doris Živić Juričić i Maja Zupičić, svi iz IDS-a.

U Mjesnom odboru Vinež od upisanih 1.543 glasača glasovalo je njih 435, a nevažećih listića bilo je 11. Najviše glasova, čak 319, dobila je lista IDS-a nositelja Dorijana Brubnjaka, dok je lista Mosta nositelja Šime Martinovića dobila 105 glasova. U Vijeće MO Vinež ušli su Dorijan Brubnjak, Andra Poldrugovac, Fajdo Begović i Karmen Kokot Zalihić svi iz IDS-a, te Šime Martinović iz Mosta.

Ukupna izlaznost na izborima za vijeća mjesnih odbora grada Labina bila je 21 posto. Najveća, i to 41,5 posto, bila je u Ripendi, a najmanja 14 posto u Mjesnom odboru Kature.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater