KOZLEVAC UPOZORAVA

SAZNAJEMO: ISTARSKOM STOŽERU NE SVIĐA SE UBRZANI TEMPO SKIDANJA MJERA, KOJEG JE NAJAVIO PREMIJER! Evo što će učiniti po tom pitanju

| Autor: Glas Istre

"Hodogram popuštanja mjera uvedenih radi zaustavljanja širenja pandemije korona virusa koji je danas predstavio premijer Andrej Plenković gotovo u potpunosti se podudara s planom našeg županijskog stožera. Međutim, dinamika tog hodograma dosta je ambicioznija od one koju smo planirali u Istarskoj županiji. Bojim se da je za relaksaciju pojedinih mjera još uvijek prerano i da bi s obzirom na situaciju s njihovim ukidanjem ipak trebalo pričekati bar još nekoliko dana. To se odnosi, primjerice, na otvaranje vrtića, ponovnu uspostavu javnog prijevoza, otvaranje galerija i muzeja te planirano ukidanje još nekih mjera u koje bi se, prema mišljenju članova našeg stožera ipak, trebalo ići malo sporije i opreznije", stav je šefa istarskog Stožera civilne zaštite Dina Kozlevca.

Zbog toga će članovi stožera kojem je na čelu analizirati plan nacionalnog stožera i procijeniti, odnosno donijeti odluke o tome što bi pridržavanje tog plana moglo značiti za epidemiološko stanje i dostignutu razinu sigurnosti područja Istarske županije.

Radi koordinacije i usklađivanja aktivnosti Kozlevac se jučer u Zagrebu sastao s prvim čovjekom nacionalnog stožera Davorom Božinovićem. Potvrdio nam je da početkom narednog tjedna kreće popuštanje mjera prema najavljenom hodogramu.

"Stožer civilne zaštite Istarske županije jučer je donio zaključke vezane uz otpočinjanje procesa postupnog popuštanja mjera od ponedjeljka 27. travnja. Napravili smo raspored po djelatnostima i predvidjeli da svakih deset dana relaksiramo određeni paket mjera, tako da bi do sredine svibnja, naravno ukoliko situacija bude povoljna, gotovo sve uvedene mjere bile ukinute ili ublažene. Naravno, željeli smo te mjere provesti koordinirano s nacionalnim stožerom, bez većih odstupanja od njihova plana, uz glavni cilj da vodimo računa o postignutoj razini epidemiološke situacije na razini Istarske županije. Ta situacija je već neko vrijeme povoljna i ne bismo željeli, nakon svega, neopreznošću ili prenaglim potezima narušiti tu povoljnu situaciju. Zbog toga smo koordinirali svoje aktivnosti s nacionalnim stožerom i gotovo sve mjere koje je predstavila Vlada u potpunosti se poklapaju s našim mjerama. Upitna nam je samo dinamika provođenja tih mjera", kazao nam je Kozlevac.

Zbog toga će županijski stožer već od sutra krenuti u intenzivne pripreme vezano uz upute i visoke standarde zaštite koje će morati poštivati oni koji će od ponedjeljka početi raditi.

"Uz to i dalje apeliramo na pridržavanje osnovnih organizacijskih i tehničkih mjera, a to su higijena, zaštita i socijalna distanca po objektima, s time da će u objektima koji su rizični uvođenje mjera nadgledati epidemiolozi", zaključio je Kozlevac.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini