PLAVA VRPCA VJESNIKA

Istarskim policajcima priznanje za spašavanje ljudi s goruće ribarice

| Autor: Glas Istre
Marko Jakšić i Boris Sabadoš (PU istarska)

Marko Jakšić i Boris Sabadoš (PU istarska)


U Opatiji je jučer, na blagdan zaštitnika pomoraca Svetog Nikole, održana svečanost dodjele 57. Plave vrpce Vjesnika.

Riječ je o tradicionalnom priznanju koje se dodjeljuje pomorcima za hrabrost i spašavanje ljudskih života na moru, a ove je godine za nagradu bilo nominirano osam spasilačkih poduhvata, od čega tri u pojedinačnoj i pet u grupnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji Plavu vrpcu Vjesnika osvojio je pomorac Marko Rakuljić koji je od utapanja u hladnoj rijeci Nederrijn u Nizozemskoj spasio mladića koji je pao s mosta u rijeku, dok su u grupnoj nagradu osvojili Davor Perušina i Damir Mršić koji su kod obale Brazila spasili trojicu ribara, čija je ribarica potonula, te su se osam sati borili s valovitim morem.

U grupnoj kategoriji bila je nominirana i posada Postaje pomorske i aerodromske policije Pula - zapovjednik policijskog plovila Emil Maružin, upravitelj stroja Marko Jakšić i mornar Boris Sabadoš.

Pomorski policajci bili su nominirani zbog spašavanja posade s goruće ribarice u Savudrijskoj vali 14. listopada ove godine. Za svoj hrabar čin i spašavanje dvojice ribara primili su jučer i priznanje.

Iz PU istarske im tom prilikom čestitaju na profesionalnosti i brzoj reakciji. Osim što nitko nije ozlijeđen, ističu, prilikom akcije spašavanja nije došlo ni do onečišćenja mora, s obzirom da je požar brzo ugašen i plovilo je u kratkom roku izvađeno iz mora. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini