KAO DA NIŠTA NIJE BILO

Istarski policajci koji su tukli migrante VRAĆENI SU NA POSAO

| Autor: Glas Istre
Tajno snimljeni video na kojem hrvatski policajci tuku migrante

Tajno snimljeni video na kojem hrvatski policajci tuku migrante


Tri pripadnika interventne policije PU istarske, dva policajca iz Istre i jedan iz Vukovara, koji su snimljeni kako palicama "tonfama" u Šturliću, na području općine Cetingrad u Karlovačkoj županiji, u lipnju tuku migrante "odvraćajući" ih u susjednu Bosnu i Hercegovinu, vraćeni su u službu nakon tromjesečne suspenzije, piše Jutarnji list.

Oni su tijekom disciplinskog postupka na Prvostupanjskom sudu u Osijeku proglašeni krivima te im je sud izrekao "kaznu uvjetnog prestanka državne službe". Nakon žalbenog roka ta su rješenja postala izvršna 5. siječnja te su oni vraćeni na posao.

Istodobno s tim disciplinskim postupkom traje istraga oko mogućeg kaznenog progona, no kriminalističko istraživanje i provođenje izvida po tom pitanju je već tri mjeseca u tijeku.

Vera Magdić-Bižanović, županijska državna odvjetnica u Karlovcu, rekla je prije da su u karlovačkom tužiteljstvu zaprimili dio dokumentacije "vezane za predmet koji je formiran u povodu emitirane snimke u emisiji RTL-ove "Potrage", a nakon zaprimljenog dijela dokumentacije Ravnateljstvu policije uputili su dodatni zahtjev za provođenje izvida i prikupljanje potrebne dokumentacije".

Kakva će biti njezina državnoodvjetnička odluka, odnosno hoće li ti izvidi rezultirati kaznenim postupkom, ovisi o činjenicama koje će pritom biti prikupljene. Policija se odmah nakon objave rezultata svoje istrage ogradila od svojih kolega, tvrdeći da su oni radili na svoju ruku, odnosno da ne postoji zapovijed ili preporuka kojom bi se opravdavalo njihovo ponašanje. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater