AKTUALNI SAT GRADSKOG VIJEĆA BUZET

INVESTICIJA OD 10,3 MILIJUNA KUNA Do kraja godine trebala bi započeti rekonstrukcija i dogradnja vrtića "Grdelin"

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
(G. Č. Š.)

Pri kraju je postupak javne nabave za izvođenje građevinskih radova na rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića "Grdelin". U tijeku je nabava za opremanje vrtića, a preostaje još, najavila je resorna gradska pročelnica Elena Grah Ciliga, raspisati nabavu za stručni nadzor

Pri kraju je postupak javne nabave za izvođenje građevinskih radova na rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića "Grdelin". Najniža ponuda je za milijun kuna premašila planirana sredstva pa je ta dodatna sredstva trebalo osigurati rebalansom proračuna, što je bio preduvjet donošenja odluke o odabiru izvođača. U tijeku je nabava za opremanje vrtića, a preostaje još raspisati nabavu za stručni nadzor, najavila je resorna gradska pročelnica Elena Grah Ciliga. 

Kredit od 3,4 milijuna kuna

Procijenjena vrijednost projekta rekonstrukcije i dogradnje vrtića je 10,3 milijuna kuna, a sredstva su planirana iz sredstava Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 5,9 milijuna kuna, iz ovogodišnjeg gradskog proračuna u visini od milijun kuna te iz zaduživanja dugoročnim kreditom u 2020. godini od 3,4 milijuna kuna. Tijekom prosinca prošle godine Buzetu je odobreno 5,9 milijuna kuna za projekt rekonstrukcije i dogradnje vrtića unutar Mjere 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. - 2020. godine, kojima se planira nadogradnja postojećeg objekta.

Pitanje u kojoj je fazi projekt dogradnje vrtića na prošlotjednom aktualnom satu Gradskog vijeća postavio je SDP-ov vijećnik Vedran Majcan. Iskoristio je priliku te pohvalio projekt uređenja nove Gradske knjižnice i rekao da je na radost, najviše djece, ali i odraslih, Buzet dobio reprezentativni objekt. Pohvalio je i zamjenu stolica na Gradskom stadionu.

- Grad Buzet se prije tri mjeseca javio na natječaj Nogometnog saveza Istarske županije koji je s nešto manje od 40 posto financirao rekonstrukciju i izgradnju nogometnih terena. Prijavili smo rekonstrukciju navodnjavanja i zamjenu sjedalica. Nabavljeno je 800 novih koje će se u cijelosti postaviti do kraja mjeseca, istaknuo je gradonačelnik Siniša Žulić.

Predsjednik Gradskog vijeća Dejan Jakac s liste IDS-HSU, upitao je može li se Gradska knjižnica otvoriti i subotom u nekom skraćenom radnom vremenu, ako za to bude interesa. Žulić je uzvratio kako je u knjižnici zaposlen jedan djelatnik koji prema Zakonu o radu smije raditi četrdeset sati tjedno tako da se može razmotriti eventualno preraspodjela radnog vremena.

Nezavisnog vijećnika Vlatka Mrvoša zanimalo je čija je to "genijalna ideja" bila da se put uz Mirnu, od Istarskog vodovoda prema kanjonu i od igrališta na Mostu prema kolektoru, nasipa grubo mljevenim građevinskim otpadom, gdje su vidljivi veći ostaci cigle, keramičkih pločica, kablova, komada željeza…, što je, rekao je, vrlo nezgodno za pješake, a pogotovo za automobilske gume. Zanimalo ga je i kada je planirano usklađenje gradskog sata sa srednjoeuropskim vremenom.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum