NAJNOVIJERASTE FOND BOLNIČKE KNJIŽNICE

INICIJATIVA SAVJETA MLADIH I SANDRE BOCCATI KOPITAR: Pun autobus knjiga za rovinjsku Bolnicu

(M. MIJOŠEK)

Akcija prikupljanja knjiga za knjižnicu Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Prim. dr. Martin Horvat" koja se dogodila ove subote u organizaciji Savjeta mladih grada Rovinja u suradnji s Bolnicom, rezultirala je autobusom punim doniranih knjiga.

Akcija je pokrenuta na inicijativu Sandre Boccati Kopitar, a ravnatelj Bolnice Marinko Rade komentira kako se radi o odličnoj inicijativi. "Uvidjeli smo kako se mogu ostvariti dobri rezultati pa smo se tog posla zajedno prihvatili".

Ovu hvalevrijednu akciju podržali su i Rovinjci, pa je tako odaziv bio zaista velik. Osim toga, mnogo se njih informiralo kako može donirati i veći broj knjiga.

- Svi koji imate mnogo knjiga koje želite donirati i teško vam je sve to nositi, možete nazvati na 052/537 109. Bolnica ima organiziran prijevoz koji će doći i preuzeti vaše knjige, odgovorio je Rade.

Brojne će knjige u knjižnici rovinjske Bolnice njenim korisnicima dobro doći kao razonode i edukacije, a akciji ovdje zasigurno nije kraj. Naime, Rade navodi kako pozivi pristižu iz svih krajeva Hrvatske, pa tako svoje knjige žele donirati i stanovnici Korčule, Zagreba, Velike Gorice i ostalih mjesta.

Uz sunčan dan i dobru glazbu, posjetitelji štanda na trgu uživali su u kolačima, toplom čaju i kuhanom vinu koje su besplatno kušali zahvaljujući sponzorima ove akcije, vinoteci Baccus i caffe Monte. (A. BRATTONI)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam