DIV IZ VODNJANA IDE DALJE

Infobip u Zagrebu predstavio svoj najveći inovacijski centar u svijetu, smješten u jednoj od najmodernijih zgrada u Europi

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Alpha Centauri

Alpha Centauri


Infobip je danas u Zagrebu predstavio svoj najveći inovacijski centar u svijetu, kampus Alpha Centauri, čime je Zagreb i Hrvatsku čvrsto postavio na vodeće mjesto tehnološke industrije u ovom dijelu Europe.

"U Infobipu smo posvećeni razvoju cijele tehnološke zajednice u Hrvatskoj i to radimo na tri razine. Prva je razvoj i inoviranje koje predvode naši zaposlenici u Hrvatskoj i svijetu. Druga je postavljanje Hrvatske u središte developerske zajednice u ovom dijelu Europe kroz Infobip Shift. I treće, dajemo znanje i otvaramo vrata globalnog tržišta domaćim startupovima kroz naš program Startup Tribe. Hrvatska ima vrhunske talente i jako nas veseli da svojim djelovanjem možemo pomoći da se njihovi potencijali ostvare", istaknuo je tijekom predstavljanja Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa.

Novi kampus se prostire na 11.900 kvadrata zatvorenog i 5.100 kvadrata otvorenog prostora, a jedinstven je po tome što uz moderno oblikovane prostore za rad i edukaciju, ima i smještajne jedinice u kojima mogu boraviti zaposlenici i gosti koji iz drugih kompanijskih ureda diljem svijeta dolaze u Zagreb.

Alpha Centauri

S današnje svečanosti

Razmjena znanja i iskustva unutar kompanije, ali jednako tako i kroz suradnju s najvećim tehnološkim kompanijama diljem svijeta čiji će stručnjaci redovno dolaziti u kampus, okosnice su rada u Infobipu. Kampus može primiti preko 800 zaposlenika, nudeći im najbolje uvjete za rad u najsuvremenijem okruženju.

Kampus Alpha Centauri razvili su arhitektonski timovi iz 3LHD-a i Fabrike, a vrijednost investicije premašuje 150 milijuna kuna. Kampus svojim konceptom oblikovanja prostora potiče komunikaciju između različitih timova i agilnu metodologiju rada, ističu iz tvrtke.

Prostire se na osam katova na kojima su tri etaže uredskih prostora, javna etaža s restoranom i konferencijskom dvoranom te tri etaže sa smještajem u sklopu kojih su rekreacijska dvorana, teren za skvoš i zajednički lounge prostor.

Alpha Centauri

"Alpha Centauri je naš novi dom kreativne i inženjerske izvrsnosti u čiju smo izradu uložili jako puno truda, najboljih iskustava koje smo skupili diljem svijeta, ali i mnogo pozitivne energije. U Infobipu vjerujemo kako je disrupcija na globalnom tržištu moguća samo pomoću inovacija, a za stvaranje inovacija potrebno je nešto više od uobičajenog radnog prostora. Vjerujemo da će ovaj izvranredni kampus dodatno potaknuti istraživački duh koje njegujemo u Infobipu. Alpha Centauri predstavlja evoluciju našeg prvog kampusa u Vodnjanu, Pangee, koji je bio važna prijelomnica za ubrzani razvoj našeg poslovanja i razvoja", dodaje Silvio Kutić.

Svi zaposlenici i gosti Alpha Centaurija imaju pravo na besplatno korištenje svih resursa kampusa, a posebna se pažnja pridaje zdravoj prehrani pa se dnevno priprema svježa i uravnotežena hrana kroz 20-ak vrsta jela na tjednoj razini. Namirnice za doručak, ručak i zdrave međuobroke nabavljaju se od lokalnih OPG-ova.

Kampus se prostire na zemljištu veličine oko 20 tisuća četvornih metara. Trenutno je iskorišteno oko 8 tisuća kvadrata, dok je za naredno razdoblje ostavljen zemljišni prostor za gradnju istog ili sličnog objekta. Kampus je gradilo 35 tvrtki, a za konačnu izvedbu trebalo je obaviti preko 1.700 pojedinačnih zadataka. Izrađeno je i više od 1.200 nacrta, a snimljeno je 5.000 fotografija. Samo projektiranje trajalo je godinu i 3 mjeseca, a proces izgradnje godinu i 9 mjeseci do uporabne dozvole.

Alpha Centauri

Astronaut pozdravlja posjetitelje poslovnog kompleksa

Prostori namijenjeni druženju zaposlenika i gostiju iznimno su važan aspekt kampusa, ističu iz Infobipa, pa se rooftop garden i terasa prostiru na ukupno 1.700 m2, s ukupno 100 sjedećih mjesta u zelenom okruženju. Korištenje stakla kao materijala za strukturalnu fasadu rezultiralo je velikom količinom prirodnog svjetla u središnjem prostoru i atriju.

Kampus prati globalne trendove pa je velik naglasak stavljen na zelene detalje i održivost. Sama zgrada kampusa je A+ energetskog razreda, a za hlađenje i grijanje radnih prostorija koriste se okolne podzemne vode, što rezultira manjom potrošnjom električne energije. "Zelena fasade" koja okružuje vanjske elemente kampusa omogućuje više ljeta zimi i zaštitu od presnažnog sunca ljeti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini