Izgradnja infrastrukture

IMA ŠUNO ZAINTERESIRANIH Poslovna zona Kršan Istok bit će gotova sredinom lipnja

Usporedno se izrađuje i Plan i program poticajnih mjera razvoja malog i srednjeg poduzetništva Općine Kršan

| Autor: Branko BIOČIĆ
Poslovna zona Kršan Istok

Poslovna zona Kršan Istok


U tijeku je izgradnja infrastrukture i prometnice proizvodno-poslovne zone Kršan Istok. Prema dosadašnjoj dinamici radova i ugovorenih uvjeta s izvođačem, radovi bi trebali biti gotovi do polovice lipnja. Također, u tijeku je izrada Pravilnika o uvjetima i postupku raspolaganja zemljištem u Proizvodno-poslovnoj zonu Kršan s Centrom agropoduzetništva koji će definirati potrebne uvjete, kriterije i postupke kupoprodaje zemljišta u poduzetničkoj zoni te uvjete, kriterije i postupke ostvarivanja potpora i poticaja za investitore.

Uz to, izrađuje se i Plan i program poticajnih mjera razvoja malog i srednjeg poduzetništva Općine Kršan. Za investicije u poduzetničkoj zoni Kršan iskazan je značajan interes investitora iz cijele Hrvatske, ali i susjednih država. Budući da su Općini Kršan na prvom mjestu lokalni poduzetnici i njihove potrebe, općina je pozvala sve zainteresirane poduzetnike Općine Kršan na radni sastanak da bi Općini pružili prijeko potrebne informacije o interesu i potrebnoj parcelizaciji zemljišta u poduzetničkoj zoni sukladno njihovim potrebama.

- Ističemo da je u studenom Općina Kršan potpisala ugovor o izgradnji prometnice i kompletne infrastrukture proizvodno-poslovne zone Kršan Istok s tvrtkom De Conte d.o.o. koja je izabrana temeljem provedenog javnog natječaja za izvođača radova, između osam zaprimljenih ponuda. Radi se o prostoru ukupne površine 11 hektara. Ugovorena vrijednost radova je 5,1 milijun kuna bez PDV-a, odnosno 6.4 milijuna s PDV-om. Radovi su započeli 7. prosinca prošle godine, a završetak je planiran sredinom lipnja ove godine, kaže općinski načelnik Valdi Runko.

Podsjećamo, Vlada RH je prije godinu dana odobrila Općini Kršan zaduživanje za izgradnju infrastrukture u Proizvodno-poslovnoj zoni Kršan Istok s Centrom za poduzetništvo. U rujnu 2020. u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, ministar Darko Horvat i načelnik Runko potpisali su ugovor o darovanju nekretnina Općini Kršan, čija tržišna vrijednost iznosi 13,4 milijuna kuna.

Načelnik podsjeća da je svrha projekta razvoj, poboljšanje kvalitete i dostupnosti poduzetničke infrastrukture na području općine Kršan, koja će omogućiti aktivaciju neaktivnih parcela, nove poduzetničke investicije, povećanje broja poduzetnika i otvaranje novih radnih mjesta. Runko dodaje da su ciljevi projekta infrastrukturno opremiti proizvodno-poslovnu zonu Kršan, aktivirati raspoložive parcele u zoni, povećati broj novih investicija i poduzetnika te povećati broj radnih mjesta na području općine Kršan, čime se ujedno doprinosi uravnoteženom regionalnom razvoju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini