ŽUPANIJSKI STOŽER

U ISTRI I DANAS VELIK BROJ NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, jedna osoba preminula

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 536 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 76 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 58 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 8 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (Zagreb (1), Slavonija (2), Rijeka (1), Republika Slovenija (3), Italija(1)).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 10 osoba.

Izliječeno je 74 osoba.

Trenutno je 455 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalaze se 414 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1945. godište) sa značajnim kroničnim bolestima.

Kako piše Hina, načelnik Kozlevac je još jednom apelirao na građane da budu odgovorni i disciplinirani, ali je i naglasio problem obiteljskih okupljanja odnosno druženja u užoj i široj obitelji te kontakti ostvareni u poslovnim prostorijama zbog nepridržavanja osnovnih preventivnih epidemioloških mjera.

"To su trenutno dva najveća problema s kojima se suočavamo i koje možemo riješiti isključivo odgovornošću građana. Strpimo se malo, sada je vrijeme da budemo odgovorni i da slijedimo upute nadležnih zdravstvenih institucija. To je jedini način na koji se možemo učinkovito boriti protiv koronavirusa", poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.   

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater