Visoki cilj

Gradska uprava dogodine očekuje bolje punjenje budžeta VODNJANSKI PRORAČUN ZA IDUĆU GODINU PLANIRAN KAO DA NEMA KORONA KRIZE

S obzirom na trenutnu situaciju i cjelokupnu neizvjesnost koja vlada, općenito je veoma kompleksno iznositi bilo kakve procjene, no uvjeren sam u što skoriji izlazak iz ove krizne situacije u kojoj smo se svi zajedno našli zbog globalne pandemije, poručio je vijećnicima gradonačelnik Klaudio Vitasović

| Autor: Patricija SOFTIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Usprkos nepovoljnim i nepredvidivim ekonomskim prilikama, Grad Vodnjan postavio je dosta visoki cilj. U idućoj godini planira se raspolagati s iznosom od čak 91,2 milijuna kuna, jednoglasno je usvojeno na sjednici Gradskog vijeća Vodnjana u utorak navečer. Gradska kasa, vjeruju vijećnici, trebala bi se 2021. napuniti s 22,5 milijuna općih prihoda i primitaka koji se uglavnom odnose na poreze i prireze, boravišne pristojbe i kazne, i s gotovo 5 milijuna kuna prihoda od prodaje nefinancijske imovine, dakle nekretnina.       

Razvojni proračun

Prilikom predstavljanja proračuna, gradonačelnik Klaudio Vitasović rekao je kako je on u prvom redu razvojni, osobito stoga što gospodarski program uključuje niz projekata. Oni bi, osim iz samoga proračuna, trebali biti sufinancirani i iz drugih izvora, ponajprije iz fondova Europske unije. Naglasio je kako je proračun za 2021. izuzetno orijentiran prema socijalno osjetljivim skupinama i onima kojima su proračunska sredstva najpotrebitija, što se može iščitati iz programa javnih potreba u području socijalne skrbi i zdravstva. Vitasović je rekao kako su značajna sredstva predviđena i za programe javnih potreba u kulturi, sportu te predškolskom odgoju i obrazovanju. Osvrnuvši se i na program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture te program održavanja komunalne infrastrukture, naglasio je kako se tijekom slijedećeg razdoblja predviđaju značajnija ulaganja na čitavom području Grada Vodnjana.

- S obzirom na trenutnu situaciju i cjelokupnu neizvjesnost koja vlada, općenito je veoma kompleksno iznositi bilo kakve procjene, no uvjeren sam u što skoriji izlazak iz ove krizne situacije u kojoj smo se svi zajedno našli zbog globalne pandemije, poručio je vijećnicima Vitasović.

Prihodi za posebne namjene planirani su u iznosu od 20,5 milijuna kuna, a obuhvaćaju razne naknade za zauzimanje površina, komunalne naknade, koncesije, naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada i slično. Još 7,2 milijuna kuna očekuje se uprihoditi putem Prihoda od pomoći iz držanog ili županijskog proračuna i financiranja EU projekata, a 21,5 milijuna kuna odnosi se na kredit koji je podignut za financiranje projekta Torcio i cesta Vodnjan sjever i Industrijska zona Galižana. Ta će sredstva, rečeno je, u potpunosti biti refundirana kroz programe EU fondova.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini