NAJNOVIJEPOČELO ANKETIRANJE

Gradnja novih stanova u Buzetu ovisit će o interesu potencijalnih kupaca

| Autor: G. ČALIĆ ŠVERKO
POS stanovi u Buzetu izgrađeni 2004. godine (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Programom poticane stanogradnje cilj je omogućiti rješavanje stambenog pitanja po uvjetima povoljnijim od tržišnih

U suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama, u Buzetu su krenuli s pripremnim aktivnostima za izgradnju višestambenih zgrada po programu poticajne stanogradnje. Cilj je omogućiti sugrađanima rješavanje stambenog pitanja po uvjetima povoljnijim od tržišnih, uz garantiranu kvalitetu i dovršetak radova u za to predviđenim rokovima.

Pravi interes

Na gradskim mrežnim stranicama upravo je objavljena anketa koju zainteresirani trebaju što preciznije ispuniti kako bi projektna dokumentacija i sama izgradnja bili u najvećoj mogućoj mjeri prilagođene potrebama budućih stanara.

- Anketiranjem namjeravamo sagledati stvarni interes potencijalnih kupaca. Važno je da podaci budu što je moguće vjerodostojniji. Anketa nije obvezujuća, ali oni koji se prijave trebaju shvatiti to kao jednu obavezu jer od nje ovisi nastavak projekta. Očekujemo da će interes na buzetskom području biti velik, a on će nas usmjeriti u kojem smjeru ćemo ići vezano za veličinu stanova, cijenu kvadrata i poziciju. U ovom trenutku razmišljamo o dvije potencijalne lokacije. Jedna je preko puta sadašnjih Čačićevih stanova u naselju Goričica, a druga iza Dječjeg vrtića "Grdelin". Još je nekoliko varijanti no sve će ovisiti o rezultatima ankete i cijeni kvadrata koju su zainteresirani spremni platiti. Nakon anketiranja slijedi donošenje odluka na Gradskom vijeću i druga procedura koju APN propisuje kod realizacije programa poticane stanogradnje, izjavio je gradonačelnik Siniša Žulić.

Stvarne potrebe

Informacije prikupljene anketom služit će isključivo za dobivanje pregleda relevantnih podataka u cilju izrade što kvalitetnije snimke stvarnih stambenih potreba. Detaljne informacije o svim pogodnostima koje pruža Program poticane stanogradnje, predstavnici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, građanima Buzeštine prezentirat će u drugoj polovici ove godine. Zadnji ( i do sada jedini) stanovi poticane stanogradnje, tzv. Čačićevi, izgrađeni su 2004. godine kada su po programu POS-a, u naselju Goričica niknule dvije stambene zgrade s po šest stanova. Uz sav iskazani interes u trenutku izgradnje ostalo je pet neprodanih stanova. Tek naknadno su prodani, ali ne po uvjetima POS-a nego nekim drugim. U Buzetu bi sada to htjeli izbjeći i odmah popuniti sve stanove.

- Krene li se u program poticane stanogradnje, definirat će se kriteriji. Neće to biti isključivo stanovi za mlade, već za sve, ali će određene skupine poput primjerice mladih obitelji, imati određenu prednost, rekao je Žulić.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam