pri kraju

Gradilište jučer obišao porečki gradonačelnik: Dovršava se asfaltiranje prometnice Antonci - Kosinožići

| Autor: Glas Istre
Asfaltiranje ceste Antonci-Kosinožići

Asfaltiranje ceste Antonci-Kosinožići


Asfaltiranje prometnice Antonci – Kosinožići u dužini od 510 metara pri samom je kraju, nakon što je dionica St. Portun – Antonci obnovljena i asfaltirana još prošle godine. Radi se o jednoj od županijskih prometnica koja je, zbog prijašnjeg stanja, bila među prioritetima za obnovu.

Tijekom asfaltiranja posljednjih dionica, lokalna se cesta proširila u prosjeku za 0,7 metara, na prosječnu ukupnu širinu ceste od 5,2 m, što je financirao Grad Poreč, dok su preostali dio troškova sufinancirali Odvodnja Poreč, Županijska uprava za ceste koja i upravlja tom prometnicom te Istarski vodovod Buzet. Gradilište je jučer obišao gradonačelnik Poreča Loris Peršurić zajedno s Daliborom Radešićem, stručnim suradnikom za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture.

Kompletan podsustav Antonci u procijenjenoj vrijednosti od 13,1 milijuna kuna, podijeljen je u nekoliko faza izgradnje kanalizacijske mreže u ukupnoj dužini od 7,8 kilometara sa šest crpnih stanica, od čega je prije ove investicije izgrađeno 2,5 kilometara glavnog kolektora na dionici   St. Portun – Antonci u vrijednosti od 4,1 milijuna kuna. I ovaj projekt, kao i prva dionica glavnog kolektora St. Portun – Antonci, radi se u suradnji s Istarskim vodovodom Buzet, a sve sukladno zajednički provedenoj nabavi. Tako se u lokalnoj cesti, paralelno s izgradnjom dijela glavnog kanalizacijskog kolektora u dužini od 860 metara i dijela tlačnog voda u dužini od 65 metara vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, izgradila i prva dionica vodovodnog ogranka u dužini od 564 metara za naselje Kosinožići u vrijednosti od 1,1 milijuna kuna.

Projektom izgradnje glavnog kolektora u trupu lokalne ceste stvaraju se uvjeti za izgradnju kanalizacijskih mreža u naseljima Antonci, Kosinožići i Vežnaveri, po završetku rješavanja imovinsko-pravnih poslova i ishođenja građevinskih dozvola.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater