POMOĆ NAJUGROŽENIJIMA

GRAĐANI I PODUZETNICI IZ NOVIGRADA POMAŽU STRADALIMA U POTRESU: Otpremljene mobilne kućice i druga vrijedna pomoć

| Autor: Luka JELAVIĆ
Mobilne kućice otpremljene su najugroženijim mještanima

Mobilne kućice otpremljene su najugroženijim mještanima


Građani Novigrada suosjećaju sa stradalima na potresom pogođenom području Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji, a već su mnogi sudjelovali u raznim oblicima pomoći stanovništvu tog dijela Hrvatske.

Nedavno je iz Novigrada u potresom pogođena područja stigao konvoj solidarnosti sa mobilnom kućicama. Točnije, darovane su tri mobilne kućice zahvaljujući zajedničkoj akciji volontera, javnih institucija, udruga, tvrtki i poduzetnika.

Tom je prigodom Petrinju i Letovanić posjetio i gradonačelnik Novigrada Anteo Milos s grupom volontera i novigradskim vatrogascima koji su svojim kolegama u DVD-u Letovanić donirali pumpu koja uklanja mulj i filtrira vodu u bunarima, a mještanima Gline predali podijelili su hladnjake, pećnice, namirnice, hranu i razne druge potrepštine. Novigradski vatrogasci sudjeluju i u drugim oblicima pomoći, a priključili su se i velikom drugom konvoju pomoći koji ide danas (subota) iz Buja.

Uz mnoge poduzetnike i novigradske tvrtke, donaciju kućica za stanovanje je od prvog podržala i hotelska tvrtka Aminess iz Novigrada koja je već ranije donirala 13 kućica, a priprema se slanje još pet kućica iz novigradskih kampova te tvrtke. Svaka kućica namijenjena je određenoj obitelji, pa je na svakoj napisano ime i prezime s adresom gdje je kućica isporučena. 

Treba spomenuti i članove novigradskog Moto kluba Pirates koji su boravili u Petrinji i okolnim mjestima, te su u suradnji s grupom vodoinstalatera i električara spajali 40-tak mobilnih kućica na vodovod i kanalizaciju, dok su električari bili angažirani na spajanju 15 kontejnera na elektroenergetsku mrežu, te na postavljanju instalacija za grijalice. U jednom velikom šatoru, gdje je veći broj ljudi privremeno smješten čekajući bolja rješenja, osposobili su kuhinju i rasvjetu.

Građani Novigrada pogođeni su nesrećom koja je zadesila mještane sisačkog i petrinjskog područja, pa su nastavili sa prikupljanjem potrepština i organizacijom donacija koje će biti isporučene narednih dana. Novigrad od početka pomoć prikuplja ciljano, sagledavajući stvarne potrebe građana, a sve kroz kontakte s ekipom na terenu koja šalje informacije o potrebama. Neophodne informacije u cilju organiziranja pomoći daje i Crveni križ Bujštine, a pomoć se nastavlja prikupljati i dalje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum