Punjenje baterija

GDJE ODMARAJU ISTARSKI SABORSKI ZASTUPNICI - Za neke odmora nema, nekima stalno zvoni telefon pa more još nisu ni pomirisali "U ZAOSTATKU SAM S MASLINAMA, PA TREBA I TAMO NEŠTO ODRADITI"

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
ilustracija

ilustracija


U 10. sazivu Sabora puno je zastupnika koji sada prvi put sjedaju u saborske klupe. Svi oni morat će ispuniti svoje imovinske kartice, a rok je 30 dana od trenutka stupanja na dužnost. Po prvi će put kartice ispunjavati SDP-ovka Sanja Radolović, Marin Lerotić i Katarina Nemet iz IDS-a

Za neke bez predaha, za neke malo kupanja u moru, više provedenih trenutaka s obitelji, možda i kratko putovanje. Ovo ljeto saborski zastupnici iz Istre uglavnom će provesti kod kuće. Uz zadnje pripreme oko ispunjavanja imovinskih kartica, koje su dužni predati 30 dana od stupanja na dužnost, mnogi će saborsku stanku iskoristiti za punjenje baterija za vruću jesen koja ih čeka po povratku u zastupničke klupe.

Najžešći tempo zadao si je Peđa Grbin koji u kampanji za predsjednika SDP-a planira obići cijelu Hrvatsku. "Kakav odmor, pa imamo izbore u stranci", kaže Grbin te poziva SDP-ovce da podmire dugovanja za članarinu, jer u protivnom neće moći glasovati. Veli da u izbornom procesu za novo vodstvo stranke neće moći sudjelovati sve članice i članovi, već samo oni koji su uredno plaćali članarinu. 

Miran otok

- Takvih je danas, zbog nerada odgovornih, tek jedna petina! Znam da su mnogi to prestali činiti jer su se osjećali izostavljeno i jer su bili razočarani onime što je SDP postao. Ali sada to možemo promijeniti. Da bismo izgradili novi SDP u kojem se nitko više ne osjeća isključenim, potrebni su nam svi, poručio je Grbin. Kao kandidat za predsjednika, Grbin ovog ljeta može zaboraviti na lješkarenje u carstvu hladovine. "Bit ću posvuda, planiram obići cijelu Hrvatsku", kaže.

Na pitanje s kojom će ključnom porukom pred SDP-ovce, kaže da bi mu za to trebala barem jedna stranica u novinama.

- Ako već moram u jednoj rečenici, onda je to apsolutno novi SDP! Moramo promijeniti odnos prema članovima, biračima, simpatizerima, politikama i društvu u Hrvatskoj kakvo je danas. Dakle, sve, poručuje Grbin.

Njegova stranačka kolegica Sanja Radolović uspjet će uzeti par dana odmora. "Ljeto je za mene još uvijek radno, ali nadam se da ću s obitelji otputovati u Dalmaciju. Nemamo neki poseban plan. Mi krenemo, pa gdje stignemo. U svakom slučaju, voljela bih na neki miran otok. Sunce, more, kupanje, bez previše gužve. To je neka moja formula za odmor, kaže Radolović.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini