FORT FORNO

U Balama se nogometno prvenstvo prati u austrougarskoj utvrdi na JEDNOM OD NAJVEĆIH EKRANA U ISTRINakon što je Baljanima pošlo za rukom da od nadležnog Ministarstva neiskoristivo državno vlasništvo nad starom austrougarskom utvrdom dobiju na trajno korištenje, te vlastitom pameću i sposobnošću udruže snage i novac u njenu obnovu, na Fort Fornu zavijorila je baljanska zastava.

Neposredni povod za objavu "zauzeća" je Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se moći pratiti na utvrdi zahvaljujući glavnim investitorima, Zakladi Mon Perin, Općini, poduzeću Plinio d.o.o. i komunalnoj tvrtki Forlanette, odnosno osnivačima trgovačkog društva Fort Forno. Kako doznajemo, od danas i s prvom utakmicom hrvatske reprezentacije, u utvrdi će se moći pratiti prvenstvo na jednom od najvećih ekrana u Istri. Uz nogometno ludilo, osigurana je i ostala prateća infrastruktura.

- Svjetsko nogometno prvenstvo nagnalo nas je da nešto ranije otvorimo Fort Forno i osiguramo svojim sugrađanima besplatno praćenje. Uz postavljenu tribinu s 200 sjedećih mjesta, tu je i poprilično velik ekran dimenzija 6x4 metra. Također, smatrali smo da se nogometna priča lakše može pratiti uz roštilj i piće, rekao nam je direktor kampa Mon Perin, Massimo Piutti, dodavši da je za praćenje prvenstva osiguran i besplatan prijevoz vlakićem iz centra Bala do Fort Forna, a tu je i mogućnost parkiranja u neposrednoj blizini utvrde.

Što se pak tiče kulturno-zabavnih sadržaja, odnosno baljanskog kazališta na otvorenom u Fort Fornu, zbog čega se i tražilo pravo korištenja, sve ide prema zacrtanom planu, pa će, prema riječima Piuttija, projekt u kojeg je uloženo preko milijun kuna u srpnju zaživjeti originalnim kazališnim predstavama. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater