VELIKO SLAVLJE

FEŠTA ZA TITULU DESTINACIJE GODINE: Rovinj će do konca godine ostvariti više od četiri milijuna noćenja

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Tijekom prosinačkih blagdana očekuje se oko tri tisuće gostiju koji će ostvariti deset tisuća noćenja - Za doček Nove godine otvorni Hoteli "Park", "Lone", "Amarin" i "Adriatic"

Slavljeničkom tortom i ostalim slasticama, ovog će četvrtka, Turistička zajednica grada Rovinja obilježiti nedavno dobivenu titulu "Najbolje turističke destinacije godine". Uz najveće turističko priznanje valja imati i na umu da Rovinj, i to drugu godinu za redom, nezaustavljivo juri prema fantastičnoj brojci od preko četiri milijuna noćenja. Priznanje i impozantna brojka razlog su fešte na Trgu maršala Tita, koja će startati sutra u 10 sati uz glazbu Dua Kristijana i Davora Terzića, dok će se za slatko-slane delicije i probrana vina pobrinuti Strukovna škola Eugena Kumičića te Udruga AgroRovinj. Ujedno, ova je manifestacija otvorenog tipa, ali i uvod u brojna blagdanska događanje.

- Upravo obilježavanjem dodijeljene nam titule Hrvatske turističke destinacije za 2019. godinu, koja će se svečano proslaviti na Trgu maršala Tita, započinju blagdanska događanja u slavljeničkom gradu koji bi do konca godine trebao premašiti prošlogodišnje iznimne rezultate, te ostvariti oko 4.060.000 noćenja, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač.

Vjetar u leđa ostvarivanju željenih rezultata dat će i predstojeći prosinački blagdani, čija će točka na i biti i koncert najpoznatijeg kantautora Zlatana Stipišića Gibonnija, uz kojeg će Rovinjci i brojni gosti ući u Novu godinu.

        - Tijekom predstojećih blagdana očekujemo dolazak tri tisuće gostiju koji bi sudeći prema ranijim iskustvima trebali realizirati oko deset tisuće noćenja. Konkretno, za njih će vrata otvoriti Maistrini hoteli - Lone, Park, Amarin i Adriatic, uz koje će raditi i manji privatni hoteli Delfin u Angelo doro, kao i dobar dio privatnih iznajmljivača. Također, nije naodmet spomenuti da se tijekom blagdana otvara i klub Stell, koji će biti domaćin atraktivnih partyja, rekla nam je Odete Sapač.

        Inače, i kada je riječ o brojkama, Rovinj je od početka godine do 19. studenog ostvario 708.659 dolazaka koji su realizirali 3.995.542 noćenja što, kako doznajemo od direktorice TZ-a, predstavlja povećanje od tri posto u dolascima, dok su noćenja na nivou realiziranih u prošloj godini.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter