konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

FAŽANA: Ada Damjanac (SDP) izabrana za predsjednicu Vijeća

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Novi vijećnici u Fažani (D. MOHOROVIĆ)

Novi vijećnici u Fažani (D. MOHOROVIĆ)


Prva konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Fažana održana je u srijedu navečer u prostoru MMC-a Fažana. Sjednicu je otvorio Ivan Orović, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Fažana, koji je predstavio utvrđene točke dnevnog reda konstituirajuće sjednice. Na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje kojeg je predočila Romina Resanović, prišlo se izboru predsjednika i dva potpredsjednika Vijeća. Vijeće je s devet glasova "za" i četiri glasa "protiv", donijelo odluku o izboru Ade Damjanac (SDP) za predsjednicu Općinskog vijeća Općine Fažana, a jednoglasnom su odlukom za potpredsjednike izabrani Timotej Pejin (SDP) i Raul Marsetič (IDS). 

Rad za dobrobit građana

- Zahvaljujem se na izboru i nadam se da će ovaj saziv našeg Općinskog vijeća raditi u skladu sa zakonom, ali prvenstveno na dobrobit naše općine i svih naših građana i da ćemo biti konstruktivni u našem sazivu, kazala je Damjanac.

Općinskom vijeću u novom sazivu prisegnuli su Ada Damjanac, Sandra Piljan Lorencin, Timotej Pejin, Dragana Sabadoš, Romina Resanović, Jagoda Devescovi, Divna Mužić, Damir Šistek, Ivan Geršić, Raul Marsetič, Claudia Valent-Novak, Marinko Gazić i Sandi Lanča.

Podsjetimo, na lokalnim izborima održanim 16. svibnja, kandidacijske su liste ostvarile sljedeći broj mjesta u Općinskom vijeću Općine Fažana; SDP i HSU su dobili osam mjesta, a s te su liste izabrani Radomir Korać, Sandra Piljan Lorencin, Timotej Pejin, Dragana Sabadoš, Romina Resanović, Jagoda Devescovi, Divna Mužić i Damir Šistek. IDS-u su pripala tri mjesta koja su zauzeli Nicoletta Balija, Raul Marsetič i Claudia Valent-Novak, dok su po jedan mandat dobili HDZ-ov kandidat Marinko Gazić i Sandi Lanča, nositelj Kandidacijske liste grupe birača. No u konačnici, u Općinskom vijeću Radomira Koraća će zamijenit Ada Damjanac iz SDP-a, a Nicolettu Baliju Ivan Geršić iz IDS-a. 

Realizacija zacrtanog

- Naime, s obzirom na odredbe Zakona o lokalnim izborima i s obzirom da je slijedom rezultata Radomir Korać izabran kao načelnik Općine Fažana koji je započeo s obnašanjem navedene dužnosti, njegov mandat po sili zakona miruje u ovom Općinskom vijeću. Nadalje, utvrđuje se da je dana 7. lipnja stručna služba Općinskog vijeća zaprimila sporazum koalicijske liste SDP i HSU, kojim je određen zamjenik Radomiru Koraću umjesto kojeg će dužnost vijećnika u općinskom vijeću obnašati Ada Damjanac. Također, 8. lipnja zaprimljen je zahtjev Nicolette Balije za stavljanje mandata u mirovanje iz osobnih razloga, kao i dopis IDS-a kojim je vidljivo da je njezin zamjenik Ivan Geršić, kazao je pročelnik Orović.

Netom nakon položene prisege i pri završetku sjednice, načelnik Općine Fažana Radomir Korać obratio se vijećnicima i poželio im da u idućem četverogodišnjem razdoblju ostvare sve što su si zacrtali.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater