IDS-OV KANDIDAT

FABRIZIO VIŽINTIN IDE PO DRUGI MANDAT GRADONAČELNIKA BUJA. Najavio je nove važne projekte

| Autor: Luka JELAVIĆ
Fabrizio Vižintin s članovima IDS-ove liste za Gradsko vijeće Buja

Fabrizio Vižintin s članovima IDS-ove liste za Gradsko vijeće Buja


Za razliku od prije četiri godine, na ovim lokalnim izborima birači na području grada Buja mogu birati među samo dvoje kandidata koji su se na prošlim izborima sučelili u drugom krugu. To su Bojana Puzigaća (SDP) i Fabrizio Vižintin (IDS).

Pobijedio je Vižintin koji nakon prvog gradonačelničkog mandata želi nastaviti započeti posao i traži povjerenje građana, sada dodatno ohrabren ostvarenim rezultatima u ukupnom razvoju grada u posljednje četiri godine.

- Odlučio sam se za ponovnu kandidaturu jer smatram da smo realizirali veliki broj izuzetno važnih projekata za našu zajednicu i smatram da je još puno posla pred nama. Nadam se da će moje sugrađanke i sugrađani prepoznati dosadašnji trud i rezultate te mi ponovno ukazati svoje povjerenje. Uvjeren sam da jedino zajedničkim trudom i radom možemo biti uspješni u realizaciji značajnih projekata koji slijede, kaže Fabrizio Vižintin navodeći važne i brojne projekte i poslove koji su urađeni u njegovom prvom gradonačelničkom mandatu.

Između ostalog, Vižintin podsjeća na izgradnju recikažnog dvorišta, na energetsku obnovu nekoliko važnih objekata (osnovna škola, Centar za inkluziju, gradska uprava, te posebno dogradnja i energetska obnova zgrade dječjeg vrtića, kao jedan od najvažnijih projekata u svom mandatu), na rekonstrukciju Ulice 1. svibnja, na modernizaciju javne rasvjete na cijelom području, te na niz drugih poslova u području komunalne i prometne infrastrukture, ali i u poljoprivredi, socijalnoj skrbi, turizmu i drugim područjima.

- U ovoj tako specifičnoj godini veliki je izazov planirati i ostvarivati nove projekte, uz jasnu viziju kako nastaviti daljnje razvijati Buje. Pred nama je još puno posla. Čeka nas vrlo važan projekt izgradnje stanova po modelu poticane stanogradnje, te želimo popratiti do kraja projekt rekonstrukcije i dogradnje Talijanske srednje škole „Leonardo Da Vinci”. Dogradnja zgrade OŠ „Mate Balote” s novom blagovaonicom, kuhinjom i novim sustavom grijanja je prioritet za naš grad. Također želimo u narednom mandatu izgraditi sustav navodnjavanja za poljoprivrednike. Čeka nas energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta. Nastavit ćemo s projektom izgradnje kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava u našem gradu. U narednom mandatu želimo dovršiti izgradnju mreže širokopojasnog interneta kako bi stvorili konkurentne uvjete i privukli investicije na području digitalnih i ICT tehnologija. Također nas čekaju projekti opremanja postojećih industrijskih zona te niz investicija u prometnu infrastrukturu, a posebno bih istaknuo rekonstrukciju mosta na graničnom prijelazu Kaštel, rekonstrukciju državne prometnice od graničnog prijelaza Plovanija do Buja te rekonstrukciju lokalne ceste od Kremenja do Marušića, te od Kaštela do Plovanije. Želimo riješiti problem nedovoljnog broja parkirališnih mjesta u starogradskoj jezgri koji godinama muči naše sugrađana kroz proširenje parkinga u starogradskoj jezgri ispod groblja te izgaranjom novog parkinga ispod stare uljare. Nadalje, nastaviti ćemo sa sanacijom popločenja u starogradskoj jezgri, rekonstrukcijom Garibaldijeve ulice te uređenje vatrogasnog doma za potrebe DVD Buje i potrebe gradskog poduzeća Civitas Bullearum. Nastaviti ćemo uređenje društvenih domova u Malotiji, Marušićima, Kršetama i Momjanu, prenosi Vižintin osnovne dijelove svog programa s kojima želi upoznati sugrađane.

Vižintin posebno naglašava razvoj kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava, izgradnju kanalizacijskog sustava za područje Kaštel – Plovanija – Kaldanija, proširenje središnjeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Bujama, spajanje naselja Triban, Bibali i Gamboci na taj uređaj, te izgradnju kanalizacijskog sustava za područje Momjana, Marušića i Krasice.

Jedan od najznačajniji projekata koje želi izdvojiti jest izgradnja aglomeracije za navodnjavanje poljoprivrednih površina, što će se financirati će se iz EU fondova iz kojih su u proteklom razdoblju povučeno blizu 12 milijuna kuna za financiranje glavnih bujskih projekata.

- Izrada programa raspolaganja nekretninama u vlasništvu Grada Buja te program poticanja stanogradnje važno je poglavlje našeg izbornog programa u čemu mislim na izgradnju stanova za osobe mlađe od 40 godina sa mogućnosti otkupa nekretnina u starogradskoj jezgri, te na gradnju na građevinskim česticama u vlasništvu Grada Buja pod povoljnim uvjetima. Želimo pomoći našim sugrađanima i u drugim područjima, posebno roditeljima predškolske i školske djece. Nastavljamo s programima u području socijalne skrbi, zdravstva, kulture, sporta i rekreacije. Glavni projekti iz područja socijalne skrbi su uređenje čitaonica i prostora za dnevni boravak za građane treće životne dobi, te provođenje programa „Pomoć u kući”. Turizam ima značajnu ulogu u razvoju gospodarstva našeg grada, tako da i u tom području imamo nekoliko važnih projekata, od nastavka uređenja stare uljare, uređivanja pješačkih staza i dopunjavanje novim sadržajima za cijelu obitelj, a uredit ćemo i ornitološku osmatračnicu u Kanegri, prenosi Fabrizio Vižintin ukratko dijelove planova za naredni mandat, pozivajući sugrađane da mu, uvažavajući sve dosadašnje rezultate, ukažu povjerenje za nastavak važnih poslova.

- Stvorili smo temelje za novi i brži iskorak u svakom segmentu života, te stoga poziva sve građane da se uključe i budu dio novog, velikog razvojnog ciklusa našeg grada, poručio je kandidat za bujskog gradonačelnika Fabrizio Vižintin koji je nositelj liste IDS-a za Gradsko vijeće Buja. Lista je, ističe Vižintin sastavljena od kvalitetnih i iskusnih ljudi, punih entuzijazma i planova za nove razvojne projekte. Na listi je šest žena i isto toliko pripadnika nacionalnih manjina, te poduzetnika, a svaki mjesni odbor ima svog predstavnika na listi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum