VIDEO: LJUT NA SUSTAV

EKSKLUZIVNO Slađomir Slišković, 41-godišnjak iz Radoši, kaže da mu pet godina ne daju da vidi svoje dijete. LANCIMA SE PRIVEZAO ISPRED ZGRADE OPĆINSKOG SUDA U POREČU! 

| Autor: Aleta BRATTONI
Aleta BRATTONI

41-godišnji Slađomir Slišković iz Radoši kraj Višnjana jutros se lancima privezao ispred zgrade Općinskog suda Poreč!

Kako saznajemo, na taj se neuobičajen čin odlučio jer mu bivša djevojka već pet godina ne dopušta viđanje njihovog djeteta, a nikakve mu institucije pritom ne pomažu.

Problemi ovoga para, prema pričanju 41-godišnjaka, započeli su još 2011. godine, a kao razlog brojnih ekscesa koji su uslijedili, Slišković navodi nevjeru svoje bivše partnerice s kojom je živio u izvanbračnoj zajednici.

Slišković je u vezi s time kontaktirao policiju, ali se, kako saznajemo od ovog 41-godišnjaka, istovremeno i njegova bivša partnerica okreće protiv njega, pa policiji govori kako joj je prijetio na kućnome pragu zbog čega biva zadržan tri dana u pritvoru u Puli zbog obiteljskog nasilja.

Jednom kada je izašao odlučio je, kako kaže, „izvući“ svoju bivšu iz kuće, a to je učinio uguravši ručnik u cijev septičke prouzrokovavši tako poplavu u kući, nakon čega se ona seli kod prijateljice, uzevši dijete sa sobom. To je, smatra on, učinila prisilno, jer se djevojčica izrazila kako želi živjeti s oba roditelja. U međuvremenu, ispisala ju je iz škole u Višnjanu, te je upisala u onu u Taru.

- Nije smjela dijete uzeti, niti ga ispisati iz škole bez mog dopuštenja s obzirom na to da tada nije bila skrbnik, već sam to bio ja, objašnjava Slišković za Glas Istre.

On zatim podiže tužbu, a rješenje suda dolazi 2016. godine kada dobiva pravo viđanja djeteta svake srijede u određeno vrijeme, kao i vikendom, no, sve to tek uz predočenje nalaza psihijatrije.

Slađomir navodi kako je sve potrebne dokumente napravio u roku i predao ih, nakon čega više ništa ne biva poduzeto. U ožujku 2016. godine majka djeteta dobiva skrbništvo, što se sve „odigralo“, objašnjava naš sugovornik, bez ijedne njegove izjave na sudu u Poreču.

Zahtjev za viđanje djeteta ponovno je podnio prošle godine, a kako mu, navodi, nijedne institucije ne pomažu, odlučio je poduzeti oštrije mjere, kao što je to dokazao protestom ispred porečkog Upravnog suda.

- Ja neću na ovome stati, ići ću dalje. Od 2011. godine nije ništa riješeno i ne namjeravam ići samo po sudovima, poručio je. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum