DOBAR PRIMJER

EKOLOŠKI OSVJEŠTENI Djelatnici Grada Rovinja umjesto plastičnih koriste STAKLENE BOCE I PIJU VODU IZ ŠPINE

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Nove staklene boce za zaposlenike Grada Rovinja

Još jedan i konkretan pomak u očuvanju i zaštiti prirode i okoliša učinio je Rovinj uredbom da se u gradskoj palači iz uporabe izbace plastične boce. Konkretno, plastiku su zamijenile staklene boce s neoprenskom zaštitom koje se višebojne, ali i efektno ukrašene grbom Grada. Nove ekološke boce nabavljene su i podijeljene svim zaposlenicima gradske uprave. Osim toga, od siječnja se pije voda iz slavine.

Gradonačelnik je naime, tijekom prošle godine, kao i članovi njegovog ureda i gosti, pio isključivo vodu iz slavine, da bi od početka godine ova praksa bila proširena na sve zaposlenike Grada.

- Kako bi se otklonila bilo kakva sumnja u kvalitetu vode iz slavine, pozvani su stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije koji su uzeli uzorke iz svih slavina koje se koriste u obje upravne zgrade. Rezultati analize su potvrdili očekivanja - voda iz slavina je ispravna i prikladna za piće, rekla je Cristina Golojka, zadužena za odnose s javnošću ispred Grada Rovinja.

Također, cilj je Grada motivirati građane da se i sami priključe akciji očuvanja okoliša.

- Namjera je grada i gradonačelnika Marka Paliage da svojim primjerom motiviraju sve svoje građane i potaknu ih da izbace jednokratnu plastiku iz svakodnevne uporabe, odnosno da dobrim radnjama i navikama pridonesu smanjenju jednog od najprisutnijih, ali i najopasnijih oblika zagađenja. Upravo u tom smislu Gradu Rovinju sada predstoji i nabavka aparata za kavu koje ne koriste plastične čaše i žličice, istaknula je Golojka.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum