ISTRANI PRISKOČILI U POMOĆ GORANIMA

Ekipe Bina-Istre u akciji raščišćavanja snijega u Gorskom kotaru


Gorski kotar je i dalje okovan snijegom. Obilne snježne padaline i olujni vjetar otežavaju cestovni promet, a oboren je i rekord od 175 cm snijega iz 1984. godine. Bez obzira na to što snijeg stalno pada nastoji se održavati ceste prohodnima kao i prilazni putevi ustanovama poput škola, vrtića i Domova zdravlja. Mnogi su pristigli u pomoć te su tako na terenu već danima vojska, GSS kao i postrojba Civilne zaštite PGŽ-a koje su angažirane za čišćenje krovova objekata i cesta u Ravnoj Gori i Mrkoplju.

Svjesna poteškoća uzrokovanih izvanrednim snježnim uvjetima na području Gorskog kotara, je i Bina-Istra koja je priskočila u pomoć Goranima. Uključila se u akciju raščišćavanja snijega sa ekipom od dva kamiona ralice s posipačima koje su na terenu od utorka 27. veljače na području Lokva i Broda Moravice. Dano Červar, rukovoditelj službe održavanja Bina-Istre:

„U takvim situacijama imamo moralnu odgovornost pridružiti se u akcijama normalizacije prometa kod naših kolega iz Primorsko-goranske županije. Kad god je to moguće nastojimo se uključiti sa našim radnicima u pružanju podrške u teškim situacijama. Trenutno su naše ekipe i dalje angažirane na području Lokva i Broda Moravica, i nadamo se da će biti što korisniji u raščišćavanju snijega prema izoliranim naseljima. Koristim priliku, naglasiti vozačima u Istri da su tijekom četvrtka i petka najavljene obilne padaline snijega, naše ekipe će biti na terenu sa 12 kamiona ralica a imamo na raspolaganju preko 300 tona materijala za održavanje sigurnosnih uvjeta prometovanja na Ipsilonu. Naravno, nije riječ o količinama kao u Gorskom kotaru ali potrebno je ipak pripaziti, bolje je odgoditi svoje putovanje, a nikako krenuti bez zimske opreme na vozilu.“ (C. B. G.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater