REGIONALNI SUMMIT PODUZETNIKA

Dvije istarske tvrtke dobile prestižna priznanja na razini istočne i srednje Europe

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Ivo Hrvatić (Mediacommerce)

Ivo Hrvatić (Mediacommerce)


Tvrtka Mediacommerce iz Savudrije, u vlasništvu Ive Hrvatića, na nedavno održanom Regionalnom summitu poduzetnika (RSP) "300 najboljih" u Dubrovniku dobila je prestižnu nagradu i priznanje za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi pod nazivom "Stvaratelji za stoljeća", koju je inicirao i dodjeljuje Međunarodni ekonomski forum "Perspektive", na čelu s predsjednikom programskog odbora prof. emeritusom Velimirom Srićom. Radi se o projektu kojim se želi nagraditi najzaslužnije osobe, organizacije i institucije za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, kao i usmjeriti pažnja šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice, čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

U procesu predlaganja i animiranja kandidata za razdoblje od 15. studenoga 2020. do 30. rujna 2021. sudjelovalo je 138 predlagača iz devet zemalja srednje i jugoistočne Europe. Međunarodni komitet je, od 370 predloženih kandidata i 96 nominiranih, odabrao i nagradio 19 najboljih pravnih i fizičkih osoba iz šest zemalja, najzaslužnijih za razvoj poduzetništva. Među njima su se našle i tvrtke Mediacommerce iz Savudrije te Navela iz Pule.

Prestižna nagrada tvrtki i vlasniku Mediacommercea Hrvatiću je uslijedila kao rezultat minulog 30-godišnjeg rada na području ekologije - u primjeni visokokvalitetnih ekoboja i ekodekoracija za unutarnje i vanjsko uređenje te promociju ekoloških proizvoda, podizanju ekološke svijesti hrvatskih građana, razvoju novih ekoprograma i plasmana tih visokokvalitetnih ekoboja te optimalno servisiranje tržišta, stoji u obrazloženju koje potpisuje predsjednik Međunarodnog komiteta prof. dr. sc. Siniša Zarić.

Od Hrvatića, uspješnog poduzetnika-vlasnika tvrtke, doznajemo da je to laskavo priznanje kruna svih dosadašnjih rezultata rada i promocije, odnosno prodaje proizvoda na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. I do sada su bili nagrađivani na brojnim sajmovima, a ovjenčani su i priznanjem zaštite okoliša RH i jedan su od najpouzdanijih poslovnih subjekata po rezultatima Fine, no ovo je prvi puta da su se našli na jednoj zavidnoj međunarodnoj listi.

- Tvrtka je osnovana 1994. u Umagu, a kasnije preseljena u Savudriju i do danas se bavimo proizvodnjom čistih ekoloških proizvodnih programa za zaštitu uređenja čovjekova okoliša, kako interijera tako i eksterijera, u vidu korištenja ekoboja i ekodekoracija. Kako sam radio i boravio neko vrijeme u Italiji, proizvodi su rađeni po licenci najkvalitetnijih, prestižnih proizvoda talijanske tvrtke Oikos. Danas nam se najveći dio plasmana proizvoda, a sve više ih je u uporabi, odvija preko naših poslovnica u Zagrebu i Splitu, pojašnjava Hrvatić, počašćen izuzetnom nagradom.

Valja istaknuti da je na Regionalnom samitu poduzetnika još 5. ožujka 2016. pokrenuta inicijativa o organiziranju krovnog poduzetničkog događanja Svjetskog kongresa poduzetnika, značajnog poduzetničkog znanstveno-stručnog i poslovnog događanja koje će, kako se planira, od 7. do 10.prosinca 2022. okupiti 600 sudionika iz više desetaka zemalja. To je samo još jedan u nizu događanja koji predstavljaju temeljni generator ekonomskog razvoja iz projekata Međunarodnog ekonomskog foruma "Perspektive".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini