VRSAR

Državno prvenstvo pilota sportsko-rekreativnih zrakoplova: VRSARANI ODLIČNO PILOTIRALI JAKOM VJETRU UNATOČ

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ

Dražen Sačić, Miroslav Sabljo i Dario Kocijančić u prvom kolu zauzeli su prva tri mjesta, a to su ponovili i u drugom kolu s pilotima Zlatkom Matešom, Ninijem Jurcanom i Antom Maškarićem. U trećem kolu u disciplini slijetanja preko prepreke od dva metra, zlato je odnio član Krila Kvarnera Pjotr Madrzaejevski

 

 Dramatično je za domaće pilote, članove Aero kluba Vrsar, započelo 2. Državno prvenstvo pilota sportsko-rekreativnih zrakoplova, koje je održano u Vrsaru. Već pri samom izvlačenju startnih brojeva bilo je vidljivo da će piloti AK Vrsar imati nepovoljne uvjete jer su izvukli prve startne brojeve i morali su započeti natjecanje po jako promjenljivom bočnom vjetru, koji je domaćim pilotima zadavao dosta muke. Za razliku od njih piloti Krila Kvarnera iz Rijeke izvukli su zadnje brojeve i odradili natjecanje bez daška vjetra. 

Svećenik pilot 

Ipak Vrsarani Dražen Sačić, Miroslav Sabljo i Dario Kocijančić u prvom kolu zauzeli su prva tri mjesta, a to su ponovili i u drugom kolu s pilotima Zlatkom Matešom, Ninijem Jurcanom i Antom Maškarićem. U trećem kolu u disciplini slijetanja preko prepreke od dva metra, zlato je odnio član Krila Kvarnera Pjotr Madrzaejevski, inače jedini svećenik među hrvatskim pilotima i veliki zrakoplovni entuzijast, dok su srebro i broncu osvojili Vrsarani Irfan Hafizović i Miroslav Sablja.

Konačni poredak bodovan je po FAI standardu pa su tako zlato i srebro osvojili članovi Krila Kvarnera Žarko Ljuština i Lovro Badurina, a broncu član AK Vrsar Franjo Grgić, koji se natjecao bez FAI licence pa je broncu morao prepustiti svom klupskom kolegi Draženu Sačiću.

Razmjena plaketa 

Završetak 2. Državnog prvenstva i ceremoniju predaje nagrada, klubovi-prijatelji AK Vrsar i Obalni letalski centar Portorož iskoristili su za međusobnu razmjenu plaketa u povodu 40. godišnjice zajedničke suradnje. Dopredsjednik Zlatko Mateša uručio je voditelju škole OLC Portorož Benjaminu Ličeru plaketu u ime AK Vrsar, dok je predsjednik OLC Portorož Amedeo Žigon instruktoru Rajku Tomašiću iz AK Vrsar, uručio zlatnu plaketu Općine Portorož, a Aero klubu Vrsar zlatnu plaketu, koju je preuzeo dopredsjednik kluba Zlatko Mateša (aktualni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i bivši predsjednik Vlade RH).

Aero klub Vrsar kao i uvijek u ovakvim prigodama pokazao se kao odličan domaćin, a članovi Organizacijskog odbora u kojem su bili direktor natjecanja Rajko Tomašić, suci Benjamin Ličer, Branko Maras, Vladimir Mikac, Ivan Gržetić i predsjednik žirija legendarni zrakoplovac Marijan Marić, vodili su ovo natjecanje besprijekorno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum