OPĆINA IZDVOJILA 115 TISUĆA KUNA

Dobrovoljno vatrogasno društvo Tinjan dobilo VATROGASNI DOM U "FABRIKI OD LEPRINI"

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

Dobrovoljno vatrogasno društvo Tinjan dobilo je vatrogasni dom, a uređen je u Muntrilju, u nekadašnjoj "fabriki od leprini".

"DVD Tinjan broji 15 aktivnih članova, a okuplja još nekoliko osoba koje pomažu u aktivnostima Društva", kaže Goran Hrvatin, načelnik Općine Tinjan koja je uredila dom.

Tinjanski vatrogasci raspolažu s dva vozila, a to su Lada Niva i kombi, a u postupku je nabava jednog navalnog vozila. Stoga će dom najviše koristiti za smještaj vozila i opreme.

U ovoj fazi radova postavljen je novi krov, a uređena je i fasada. Uz zgradu je podignuta nadstrešnica koja će služiti za parkiranje vozila u ljetnom razdoblju, tijekom požarne sezone.

Zgrada vatrogasnog doma prostire se na površini od stotinjak metra četvornih, a isto toliko prekriva i nova nadstrešnica. Za ovu je investiciju Općina Tinjan iz svog proračuna izdvojila oko 115 tisuća kuna.

Uređenje vatrogasnog doma u Muntrilju nastavlja se iduće godine, kaže Hrvatin, a tada će se u objektu osposobiti struja i voda, uredit će se ured, sanitarije, prostorija za sastanke i čajna kuhinja. Najviše prostora ostavit će se za vozila i opremu.  

Zgrada u kojoj se uređuje vatrogasni dom poznata je kao "fabrika od leprini". Naime, u njoj se, i to ne tako davno, bojala veprina (leprin) koja se koristila u izradi vijenaca.

Fabrika je djelovala u sklopu Šumarije Pazina koja je otkupljivala veprinu koju su ljudi brali, želi, po šumama, a u fabriki se u velikim kotlovima bojila u tamnozelenu boju da bi potom bila isporučena proizvođačima vijenaca diljem zemlje.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater