DOČEKALI GA S NESTRPLJENJEM

Dobrodušni djedica bijele brade razveselio mališane na sjeveru Istre: SVETI NIKOLA U BUZET STIGAO PREKO UČKE

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO


Od predstojećih sadržaja izdvojit ćemo kazališnu predstavu za djecu "Božićna priča" koja će se danas, s početkom u 18 sati, održati u buzetskom Narodnom domu, u produkciji Teatra Naranča iz Pule

Čekali su ga s nestrpljenjem, u veselom raspoloženju i s bogatim zabavnim programom, a kada je konačno stigao preko Učke, Sveti Nikola izazvao je pravu pomutnju među najmlađima. Prva mu je obveza bila zajedničkim odbrojavanjem na prepunom središnjem trgu upaliti blagdansku dekorativnu rasvjetu u gradu, a potom je najmlađe darivao slatkišima.

Kraljević i dobra vila

Najdražeg prosinačkog gosta na bajkovito ukrašenoj pozornici kod hotela Fontana dočekali su voditelji, kraljević Alan Poropat i dobra vila Buzetina Karla Havić. Velike i male zabavljali su mališani Dječjeg vrtića "Grdelin", mali Tigrići, polaznici najstarije vrtićke skupine pred polazak u školu, pjevači buzetske udruge "Mali veliki mikrofon", kao i cirkusanti iz Cirkorame, klauni, žongleri, akrobati i ulični zabavljači iz Zagreba, koji su malim Buzećanima priredili i vatreni show.

Polaznici vrtića u prosinačkom nastupu (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Domaći proizvođači na malom božićnom sajmu nudili su svoje proizvode, a djeca ručno izrađene božićne ukrase, čestitke, lampione… Kakav bi to sajam bio bez toplih napitaka, mirisnog čaja i tople čokolade, fritulica, ali i kuhanog vina za roditelje.

Bajkovita pozornica kod hotela Fontana (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", komunalno poduzeće "Park", Turistička zajednica i Udruga "Mali veliki mikrofon", organizatori prosinačkog sadržaja održanog pod pokroviteljstvom Grada Buzeta, središnjem gradskom trgu udahnuli su dašak blagdanskog ugođaja.

Prvi doček u podne

Doček Svetog Nikole, dobrodušnog djedice bijele brade, jedan je od najposjećenijih prosinačkih programa, koji iz godine u godinu privlači sve veći broj djece i roditelja. Među prvim je sadržajima "Buzetske božićne čarolije" koja obuhvaća dvadesetak blagdanskih programa namijenjenih svim dobnim skupinama. Programi traju sve do 31. prosinca kada se prvi puta, organizira i Doček u podne za djecu.

Cirkorama, kraljević i vila Buzetina (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Od predstojećih sadržaja izdvojit ćemo kazališnu predstavu za djecu "Božićna priča" koja će se u ponedjeljak, 9. prosinca, s početkom u 18 sati, održati u buzetskom Narodnom domu, u produkciji Teatra Naranča iz Pule. Igraju: Majkl Mikolić, Katja Rabar, Luka Juričić i Elizabeta Košeto. Režija i adaptacija djelo su Majkla Mikolića, glazbu je odradio Teodor Tiani, a songove su otpjevali polaznici Čarobne frule. Kostimografija je povjerena Valentini Ferlin Živić, za scenski pokret je zadužena Katja Rabar, a za scenografiju Luka Juričić. Izrada scenografije djelo je Fulvia Juričića, a izrada maske Lene Modrušan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater