27. IZDANJE

DOBRA VIJEST Vraća se Vinistra. Zna se i termin

| Autor: Glas Istre
S jedne od prethodnih Vinistra (Snimio Milivoj Mijošek/Arhiva)

S jedne od prethodnih Vinistra (Snimio Milivoj Mijošek/Arhiva)


Uz najavu popuštanja mjera stigla je još jedna dobra vijest za ljubitelje vina, vinske profesionalce i vinare. Ne bude li iznenađenja i ukoliko to mjere dozvole, od 27. Vinistre se neće odustati. Datum je određen - od 7. do 9. svibnja, pripreme su u tijeku, a organizatorima ove godine imaju nešto teži zadatak jer sve treba biti u skladu s mjerama i preporukama stožera.

- Kako ove godine zbog epidemioloških mjera nismo održali tradicionalni En Primeur u Zagrebu, Vinistra će biti izvrsna prigoda da se predstave vina nove berbe, odlične po svim karakteristikama, posebno za crne sorte. Za nas vinare jedina pozitivna strana 2020. godine bila je iznimna berba. Posljednje dvije godine snažno su pogodile vinski i turistički sektor, pa se jako veselimo ovogodišnjoj manifestaciji, susretu s našim partnerima, kupcima i ljubiteljima istarskih vina, ističe Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinara i vinogradara te dodaje da će lokacija i popratni program ovisiti o epidemiološkim mjerama.

Tradicionalno, najbolja uvertira za Vinistru međunarodno je ocjenjivanje Svijet malvazija koje će se održati 12. put, od 12. do 16. travnja u porečkom hotelu Parentium Plava Laguna i koje iz godine u godinu obara rekorde i po kvaliteti i po broju uzoraka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater