NAGRADE I PRIZNANJA

DAN OPĆINE MARČANA Laureati dr. Mario Glavaš i DVD Marčana

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Sjedište Općine Marčana (Dejan ŠTIFANIĆ)

Općina Marčana godine će godine nešto kasnije nego inače obilježiti Dan općine koji, zbog zabrane okupljanja, nije mogao biti svečano proslavljen 14. travnja.

Tom se prigodom, već uobičajeno, rezimiraju dosadašnja postignuća i uspješni rezultati postignuti na području općine u prethodnom periodu, a dodjeljuju se i općinske nagrade i priznanja pojedincima ili organizacijama koji su na neki način svojim djelovanjem zadužili općinu. Ove će se godine na svečanom obilježavanju Dana općine priznanja i nagrade dodijeliti poznatom pulskom doktoru Mariu Glavašu i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Marčana.

Ova su dva prijedloga jednoglasno prihvaćena na nedavno održanoj sjednici Općinskog vijeća, nakon što je te prijedloge podržala i općinska Komisija za nagrade i druga priznanja. To su ujedno i jedina dva prijedloga za dodjelu općinskih nagrada koja su pristigla na javni poziv. Doktora Maria Glavaša za dodjelu Nagrade Općine Marčana predložio je vijećnik Denis Diković, ujedno i predsjednik Komisije za dodjelu općinskih priznanja. Diković je predložio da se Nagrada Općine Marčana za 2020. godinu i pripadajuća novčana nagrada u iznosu od 6.457 kuna dodjeli liječniku i znanstveniku kao javno priznanje za njegov cjeloživotni doprinos i međunarodno priznat rad na zaštiti i unaprjeđivanju zdravlja i razvoju medicinske znanosti, čime je zadužio i Općinu Marčana i njezine građane.

Načelnik Općine Marčana Predrag Pliško predložio je, pak, da se općinska Svečana povelja dodijeli Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Općine Marčana. Pliško smatra da je DVD Marčana zaslužio javno priznanje za postignute rezultate u vatrogastvu, ali i nizu aktivnosti i uspjeha u raznim segmentima svakodnevnog života od gospodarstva, zaštite okoliša, kulture do humanitarnog rada, čime doprinose promociji i ugledu Općine Marčana i boljitku njezinih građana. Na ovaj ga je prijedlog ponukala i činjenica da su članovi DVD Marčana predano i svakodnevno sudjelovali u svim aktivnostima u kojima su mogli pomoći građanima i Stožeru civilne zaštite tijekom dvomjesečnog perioda borbe s epidemijom koronavirusa.

Kada će se, kako i gdje obilježiti Dan Općine Marčana, još uvijek nije utvrđeno.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater