UŠLI U DRUGI KRUG ZA ŽUPANA

DAN NAKON IZBORA SDP SE BAVI ISKLJUČIVO IDS-om. Ferić: "Ono što je izuzetno bitno za političku higijenu najvećeg istarskog grada je to da IDS u gradskom vijeću nema većinu"

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Vili Bassanese i Danijel Ferić (snimio M. MIJOŠEK)

Vili Bassanese i Danijel Ferić (snimio M. MIJOŠEK)


Gradonačelnik Umaga i voditelj izbornog stožera SDP-a Vili Bassanese na današnjoj konferenciji za medije velikim uspjehom nazvao je rezultat Danijela Ferića za župana Istre. Ferić je, podsjetimo, ušao u drugi krug s Borisom Miletićem osvojivši 21 posto, u odnosu na Miletićevih 47.

To je, kaže Bassanese, ono čemu su se nadali i još je jedna potvrda da se isplati biti uporan, imati svoj stav i iskazivati sva razmišljanja i promišljanja bez ikakve zadrške. Da je promjena spora, ali ne i nedostižna, naglasio je i Ferić i pritom se zahvalio sugrađankama i sugrađanima kao ključnim nositeljima promjene.

- Jučer su glasno "ne" štetnoj IDS-ovoj politici u Istri rekli građanke i građani Buzeta, Vodnjana, Brtonigle, Oprtlja, Gračišća, a vjerujte mi za dva tjedna to će reći i građani i građanke Pazina. Isto tako, vjerujem da će Istrijani i Istrijanke i Borisu Miletiću kazati "ne", naglasio je Ferić.

- Ono što je izuzetno bitno za političku higijenu najvećeg istarskog grada je to da IDS u gradskom vijeću grada Pule nema većinu. Već je sada izvjesno da je sadašnji vršitelj župana Fabrizio Radin izgubio u utrci za zamjenika gradonačelnika grada Pule. To samo govori o štetnoj politici koju su Radin i Miletić vodili u gradu Puli, o svim onim aferama od Kaštijuna do pokušaja privatizacije plaža, do koncesija na 100 godina koje nisu dale danak, istaknuo je Ferić.

- Politika IDS-a u posljednjih 30 godina doživjela je najveći poraz na lokalnim izborima. Dobiti 17.5 tisuća manje glasova na izborima i prikazivati to kao izbornu pobjedu je politika koja artikulira neistinu, kojoj treba stati na kraj, napomenuo je Bassanese pa pozvao svih onih 65-70 posto građana Istarske županije da izraze svoje mišljenje, svoj stav, te da daju svoj doprinos u ovim lokalnim izborima.

- Lokalni i regionalni izbori, kao što uvijek ističem, vrlo su bitni za kvalitetu života u gradovima, u mjestima, u regiji u kojoj živimo. Čak 70-80 posto naših dnevnih potreba odnosi se na organiziranje kroz lokalnu i regionalnu politiku. Apatija povezana sa strahom dala je svoje rezultate, no sada vidimo da straha nema. Očekujemo da sada i građani to razumiju, dodao je Bassanese.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini