SOLIDARNOST NA DJELU

Četvrta akcija na području Pazinštine UGOSTITELJI DARUJU HRANU POTREBITIMA

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
Obroke za potrebite spremala je i konoba-pizzerija "2. Peron" (Mirjan RIMANIĆ)

Cerovljanska konoba-pizzerija "2. Peron" pripremila je i aktivistima Crvenog križa iz Pazina predala 20 obroka koje je Crveni križ odvezao potrebitima na području općina Cerovlje i Gračišće, te grada Pazina.

- Radi se akciji koju je pokrenuo predsjednik Ceha ugostitelja pri Obrtničkoj komori Istarske županije Stanislav Briškoski, u vrijeme kada su ugostitelji zbog epidemije koronavirusa morali zatvoriti objekte, rekla je tajnica pazinskog Udruženja obrtnika Alison Merlić.

Akciji se priključio i Ceh ugostitelja Pazin pa njegovi članovi već četvrti tjedan zaredom sugrađanima u potrebi daruju jedan obrok. Akcije je započela u konobi "Marino" u Gračišću, zatim je dva obroka darovao bistro "Pod lipom" iz Pazina, a sada i konoba-pizzerija "2. Peron" iz Cerovlja.

- Za sugrađane u potrebi "2. Peron" je pripremio makarune s biftekom, tikvicama i kaparima, rekao je vlasnik Armando Lušetić, zadovoljan što sudjeluje u ovoj akciji. Istaknuo je da će i dalje, kad god to bude potrebno, rado pomoći potrebitima.

Primopredaji obroka prisustvovala je i Marijana Krbavac Žulić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pazin, zadovoljna što ugostitelji s Pazinštine pomažu socijalno ugroženim ljudima na ovom području. Ona i njena kolegica Meri Belac preuzele su obroke i odmah ih razvezle do kućanstava koja su sustavu skrbi Crvenog križa.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini