PRIJAVE U TIJEKU

BUZET: Program edukacije za sigurnu primjenu pesticida

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
(Snimila Gordana Čalić Šverko)

(Snimila Gordana Čalić Šverko)


Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" Buzet, u suradnji s Otvorenim učilištem "Diopter" iz Pule, otvara novi ciklus prijava za program dopunske izobrazbe o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

Dopunska izobrazba i ispit održat će se u buzetskom Narodnom domu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, u petak, 16. travnja u 16.30 sati, za što ima još slobodnih mjesta.

Za osnovnu izobrazbu koja traje dva dana, i uključuje predavanja i ispit, termin će biti poznat čim se prijavi dovoljan broj zainteresiranih polaznika. Minimalno ih treba biti deset.

Prijave za osnovnu i dopunsku izobrazbu primaju se na telefon 052/662-836; na mobitel 099/437-2842 ili na email: info@poubuzet.hr.

Sve osobe koje prilikom obavljanja svoga rada dolaze u doticaj s pesticidima moraju završiti ovaj program izobrazbe kojem je cilj upoznati polaznike s propisima i zakonskim odrednicama uporabe pesticida, zahtjevima, uvjetima i postupcima rukovanja te postupcima u slučaju situacija opasnih za zdravlje ljudi, životinja ili okoliša. Svi koji su prije pet godina završili osnovnu izobrazbu, dužni su završiti i drugi modul, odnosno dopunsku izobrazbu, kako bi mogli nesmetano kupovati i koristiti pesticide.

U protekloj godini, ističe ravnateljica buzetskog Učilišta Mirjana Pavletić, kroz dopunsku izobrazbu osposobljen je 151 polaznik, a kroz osnovnu izobrazbu 14 polaznika. Tijekom ovogodišnjeg proljetnog ciklusa kroz dvije radionice dopunske izobrazbe osposobljena su još 72 polaznika te kroz jednu radionicu osnovne izobrazbe 12 polaznika.

Svi će polaznici koji su odslušali predavanja i položili ispit, na kućnu adresu dobiti iskaznicu koju izdaje Ministarstvo poljoprivrede. Dok ne stignu službene iskaznice, polaznici se za potrebe pribavljanja pesticida mogu koristiti potvrdom, odnosno uvjerenjem koje im je izdao organizator izobrazbe nakon položenog ispita.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of