ZBOG NAJAVE LOŠEG VREMENA

BUZET Otkazana "Subotina po starinski", sve ostalo prema programu

| Autor: G. ČALIĆ ŠVERKO
(G. Č. Š./ARHIVA)

Zbog najave loših vremenskih prilika otkazana je "Subotina po starinski" koja se trebala održati u nedjelju, ali sve ostale manifestacije kojima se obilježava buzetska Subotina i Dan grada Buzeta idu prema programu. Buzet ove godine slavi 20. obljetnicu proglašenja gradom tartufa, a jubileju će posvetiti veliki gastronomski i turistički događaj, pripremu divovske fritade, ove godine s 2.019 jaja i više od 10 kilograma bijelog tartufa, kojom se ujedno već tradicionalno obilježava početak sezone ove skupocjene podzemne gljive.

Središnji vikend proslave gradskog praznika počinje u petak u 18 sati svečanom sjednicom Gradskog vijeća, a nastavlja se u 21.30 sati rock koncertom "Kaj će ljudi reć" na kojem nastupaju Brkovi, Justin’s Johnson i Delikventi.

U subotu u 19.30 sati kreće priprema fritade od 2.019 jaja s tartufima, na Trgu Fontana. U programu Noć od Subotine za zabavu su zaduženi pjevači Malog velikog mikrofona, Tomislav Bralić i klapa Intrade i Nočni skok.

U povodu gradskog praznika u Buzetu se već tradicionalno odvija velik broj kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija pod zajedničkim nazivnikom Subotina. Obilježavanje ovogodišnje Subotine započelo je 31. kolovoza i traje sve do 15. rujna.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum