ČELNIK IDS-a

BORIS MILETIĆ ZA NOVA KAZNENA DJELA: "Razina do koje naše institucije mogu ići u politiziranju i kalkuliranju s tim temama je - degutantna"

| Autor: Glas Istre
Boris Miletić danas u Poreču (snimio M. MIJOŠEK)

Boris Miletić danas u Poreču (snimio M. MIJOŠEK)


IDS podržava inicijativu koju je pokrenula Židovska općina Zagreb da se u Kazneni zakon ugradi novi članak kojim bi se kažnjavalo isticanja obilježja nacizma, fašizma, ustaškog i četničkog pokreta ili režima.

"Podsjećamo da je IDS tu inicijativu pokrenuo još 2017. godine kada je naš Klub zastupnika u saborsku proceduru uputio Prijedlog dopune Kaznenog zakona, s istim ciljem, da se u Hrvatskoj napokon stane na kraj povijesnom revizionizmu i isticanju simbola tih zločinačkih režima", rekao je čelnik IDS-a i kandidat za župana Istarske županije Boris Miletić.

"Nažalost, taj naš prijedlog vladajuća većina drži u ladici 4 godine i odbija ga staviti na dnevni red za raspravu u Saboru. Nadamo se da ćemo sad, kao dio šire inicijative, uspjeti u zakon ugraditi odredbe koji će konačno na pravi način sankcionirati šovinizam, primitivizam i fašističke ispade svake vrste! Pravosuđe i policija moraju imati jasan i provediv zakonski okvir na temelju kojeg će postupati", rekao je Miletić.

Dodao je da je nasilno društvo posljedica ignorantnosti institucija, političke proračunatosti i kukavičluka koju će neki ljudi platiti životima.

"Razina do koje naše institucije mogu ići u politiziranju i kalkuliranju s tim temama je - degutantna. Danas se opravdava ustaški režim, a sutra se svi čude obiteljskom nasilju i strahotama koje, na žalost, pratimo u medijima. To je zatvoreni krug i protiv toga se borimo već godinama. Jedino tolerancija i stroge sankcije protiv nasilnika i svih koji veličaju zločine mogu izgraditi pristojno i uređeno društvo. Promijenite zakon, prestanite kalkulirati i pokažite konačno malo hrabrosti", rekao je Miletić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater